Η Bentley παρουσιάζει την Bentayga Speed

Η Bentley παρουσιάζει την Bentayga Speed

Η αγγλική εταιρεία παρουσιάζει την πιο ισχυρή Bentayga, η οποία αναγνωρίζεται από την έκδοση Speed.

Την πιο ισχυρή Bentayga που έχει κατασκευάσει ποτέ παρουσιάζει η Bentley. Πρόκειται για την Bentayga Speed, που σε σχέση με την «απλή» εκδοχή της, έχει δεχτεί επεμβάσεις στο εξωτερικό, το εσωτερικό έχει γίνει πιο πλούσιο και ποιοτικό, ενώ το μοτέρ, παρόλο που είναι το ίδιο, έχει αυξηθεί η ροπή και η ισχύς του.

Πιο ισχυρό και πιο γρήγορο

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός 6λιτρος W12 twin-turbo κινητήρας. Η δύναμή του έχει αυξηθεί, από τους 608, στους 635 ίππους, με 900Nm ροπή. Η τελική του επίσης έχει αυξηθεί, στα 306 από τα 301 χ.α.ω., με τα πρώτα 100 να έρχονται σε 3,9δλ, αντί 4,1.

Τα προγράμματα οδήγησης είναι τέσσερα και πρόκειται για τα Comfort, Bentley, Sport, ενώ υπάρχει και το Custom, όταν ο ιδιοκτήτης θελήσει να επιβάλει τα δικά του χαρακτηριστικά στο όχημα.

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα Sport, αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα, το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσαρμόζεται, όπως προσαρμόζεται και η ανάρτηση με το Bentley Dynamic Ride. Ως εκ τούτου, το αυτοκίνητο γίνεται πιο δυναμικό.

Σε αυτό βοηθάει φυσικά το Bentley Dynamic Ride, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα 48V. Ελέγχει τις πλευρικές δυνάμεις στις στροφές και εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή επαφή του ελαστικού στο οδόστρωμα, παρέχοντας άνεση, σταθερότητα και εξαιρετικό χειρισμό.

Βελτιωμένο είναι το σύστημα εξάτμισης, η 4κίνηση, αλλά και το σύστημα πέδησης, το οποίο έρχεται με κεραμικά φρένα. Είναι τα πιο μεγάλα και ισχυρά που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο της Bentley, έχοντας μέγιστη δύναμη πέδησης έως 1.000Nm και αντοχή σε θερμοκρασίες έως 1.000 °C. Επίσης, είναι πιο ελαφριά κατά 20 κιλά σε σχέση με αυτά που έχουν κατασκευαστεί από σίδερο.

Η παρουσία του μοντέλου εξωτερικά

Η σπορ στάση του SUV έχει ενισχυθεί από την έκδοση Speed και τις γενικότερες πινελιές που προσθέτει στο αυτοκίνητο και αυτό φαίνεται από τα χαμηλά πλευρικά τμήματα, τους προφυλακτήρες στην απόχρωση του αμαξώματος και το πίσω σπόιλερ. Όσον αφορά στο λογότυπο Speed, εμφανίζεται ολογράφως στις κάτω άκρες των δύο εμπρός θυρών.

Κάτω από το κάτω μέρος της γρίλιας, η «φέτα» είναι κι αυτή στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ το βασικό της στέλεχος ταιριάζει στη δυναμική απόδοση της Speed.

Αναφορικά με τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, διατίθενται σε σκούρα απόχρωση, όπως και οι τροχοί των 22 ιντσών, 10 ακτίνων. Πέραν αυτής της απόχρωσης, η δυνατότητα επιλογής των τροχών αφορά ακόμα δύο και πρόκειται για την ασημί και τη μαύρη.

Πολυτελής καμπίνα

Είναι χειροποίητη και ενσωματώνει νέα χρώματα και χρήση υφάσματος Alcantara. Το ύφασμα εμπλουτίζει μοντέλο Bentayga για πρώτη φορά, αλλά υπάρχει δυνατότητα επιλογής δέρματος για όποιον πελάτη το επιθυμεί, δίχως έξτρα κόστος.

Οι στιλιστικές πινελιές συνεχίζονται από τον κομψό σχεδιασμό των θυρών και στα υποβραχιόνια, στις άκρες των προσκέφαλων των καθισμάτων, στις πλάτες τους και στο κάτω μέρος της κονσόλας. Αντιθετική ραφή υπάρχει σε όλα τα μοντέλα. Στη Speed επεκτείνται περαιτέρω στα προσκέφαλα, στις κορυφές των πλατών των καθισμάτων, στα πόμολα και σε άλλα σημεία.

Στη βασική έκδοση, το έμβλημα της Bentley εντοπίζεται στην κορυφή των πλατών των καθισμάτων. Στη Speed, αυτό έχει αντικατασταθεί από την ίδια τη λέξη της έκδοσης τόσο στην ίδια όσο και σε αντιθετική ραφή. Τέλος, μια μεταλλική πλάκα καλωσορίζει τους επιβάτες, ενώ φωτεινές πλάκες με το όνομα Speed, εντοπίζονται στα κατώφλια των θυρών.

Πηγή: Bentley

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ