Νέα 595 esseesse και 124 Rally Tribute

Νέα 595 esseesse και 124 Rally Tribute

Η πρεμιέρα των δύο αυτοκινήτων θα γίνει στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Την πρεμιέρα τους θα κάνουν στη Γενεύη τα νέα 595 esseesse και 124 Rally Tribute. Το πρώτο είναι εμπνευσμένο από το κιτ βελτίωσης της δεκαετίας του ’60, αλλά και την έκδοση του 500, που λανσαρίστηκε το 2009. Όσον αφορά στο 124 Rally Tribute, γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος FIA R-GT του 2018 και θα παραχθεί συνολικά σε 124 μονάδες. Να σημειωθεί πως η Abarth γιορτάζει τα 70ά της γενέθλια με αυτές τις δύο ειδικές εκδόσεις.

Νέο Abarth 595 esseesse

Το πρώτο Abarth 595 esseesse παρουσιάστηκε το 1964 και διέθετε καρμπιρατέρ Solex 34 PBIC και μια νέα πολλαπλή εισαγωγής. Το αυτοκίνητο ξεχώριζε εξωτερικά από τους ιμάντες που συγκρατούσαν το καπό, το λογότυπο της Abarth και το μονόγραμμα «SS». Το 2009, λανσαρίστηκε με κιτ βελτίωσης «esseesse» για το νέο Abarth 500 που παρουσιάστηκε το 2008. Το κιτ αύξανε την ισχύ τους μοτέρ στους 160 ίππους, ενώ περιελάμβανε και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Πλέον, 10 χρόνια μετά, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ισχυρό κινητήρα 180 ίππων και με σύστημα πέδησης από την Brembo, που εξασφαλίζει άριστη και άμεση επιβράδυνση, με καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Ο κινητήρας διαθέτει φίλτρο BMC, ενώ τα αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν τη συμπεριφορά του.

Οι ζάντες είναι 17 ιντσών, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει από εκεί και πέρα, σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα Abarth Telemetry και συμβατότητα Apple CarPlay/Android AutoTM.

Abarth 124 Rally Tribute

Αυτή η έκδοση γιορτάζει τις επιδόσεις του αγωνιστικού 124 rally, το οποίο κατέκτησε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA R-GT, καθώς και περισσότερες από 40 νίκες σε 12 εθνικά πρωταθλήματα. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη στις 124 μονάδες και μερικά από τα οποία ξεχωρίζει, είναι η ειδική μεταλλική πλακέτα στην καμπίνα.

Εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το βάρος του φτάνει τα 1.060 κιλά, με τον turbo βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με τεχνολογία MultiAir να αποδίδει 170 ίππους και 250Nm ροπή. Επίσης, διαθέτει σύστημα εξαγωγής Record Monza, που ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, διαχειρίζεται τη ροή των καυσαερίων, ενώ τέλος, το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένο και επιμελημένο από την Brembo.

Οι αποχρώσεις είναι δύο και πρόκειται για την κόκκινη Costa και τη λευκή Turini, ενώ σε αμφότερες τις περιπτώσεις, το καπό είναι σε μαύρη ματ απόχρωση, για να αποφεύγονται οι αντανακλάσεις.

Lifestyle by Abarth

Με αφορμή τα 70ά γενέθλια της εταιρείας, παρουσιάζεται και μια σειρά lifestyle προϊόντων, όπως είναι ο χρονογράφος titan της Breil που έχει αναφορές στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς και το νέο ηχοσύστημα Ixoost, που εμπνέεται από το τελικό του συστήματος εξαγωγής Record Monza.

Τέλος, μια ειδική Έκθεση από κλασικά αυτοκίνητα περιλαμβάνει πολλά μοντέλα των πρώτων χρόνων της μάρκας, με την FCA Heritage να παρουσιάζει ένα Abarth 750 Record του 1956, που τον Ιούνιο εκείνου του έτους σημείωσε 14 ρεκόρ αντοχής στην κατηγορία Η.

Πηγή: Abarth

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ