Νέο Peugeot e-208

Νέο Peugeot e-208

Αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο, ισχυρό, λειτουργικό, με πολλά προφίλ οδήγησης και άλλα δύο για το σύστημα πέδησης.

Το νέο e-208 παρουσιάζει η Peugeot. Το αυτοκίνητο είναι 100% ηλεκτρικό, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και διατίθεται με τρία προγράμματα οδήγησης, τα οποία είναι τα:

Eco: Για αυξημένη αυτονομία

Normal: Για αυξημένη άνεση στην καθημερινή χρήση

Sport: Η προτεραιότητα δίνεται στην απόδοση, την ισχύ και τη ροπή, με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε 8,1δλ.

Από εκεί και πέρα, διατίθενται και δύο προγράμματα πέδησης και πρόκειται για τα:

Moderate: Προσφέρει αίσθηση πέδησης αντίστοιχη ενός οχήματος με συμβατικό κινητήρα

Augmented: Για ελεγχόμενη πέδηση, ανάλογα με την πίεση που ασκείται στο πεντάλ

Αξίζει να τονιστεί πως στον τομέα της θερμικής απόδοσης, το νέο e-208 εφοδιάζεται με σύστημα ισχύος 5kW μέσω της μπαταρίας HV, με την ηλεκτρική αντλία και τον αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας στο τμήμα των επιβατών, να παρέχει την ίδια άνεση, συγκριτικά με ένα όχημα που κινείται με συμβατικό μοτέρ. Το ηλεκτρικό όχημα εφοδιάζεται επίσης με θερμαινόμενα καθίσματα ανάλογα με τη έκδοση και προ-θέρμανση καμπίνας, χειριζόμενη από την εφαρμογή MyPeugeot. Πέραν της άνεσης, η λειτουργία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να είναι αποδοτικό σε αυτόν τον τομέα, καθώς η ιδανική θερμοκρασία καμπίνας επιτυγχάνεται νωρίτερα, με την μπαταρία από τη μεριά της να λειτουργεί κι αυτή στη σωστή θερμοκρασία.

Είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του οχήματος και καλύπτει χώρο 220 λίτρων. Η χωρητικότητα των 50 kWh επιτρέπει αυτονομία 450 χιλιομέτρων βάση του κύκλου NEDC και από τη στιγμή που «συνδέεται» κατά κάποιον τρόπο με το σύστημα ψύξης της καμπίνας, φορτίζεται γρήγορα και προσφέρει αυξημένη αυτονομία. Συνοδεύεται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Πέραν των προγραμμάτων οδήγησης και πέδησης, υπάρχουν και οι τρόποι φόρτισης του Peugeot e-208 και ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οικιακές πρίζες. Η φόρτιση με αυτόν τον τρόπο διαρκεί 16 ώρες. Μέσω Wall Box, ο χρόνος μειώνεται στις 5 ώρες και 15 λεπτά στην τριφασική έκδοση 11kW ή σε οκτώ, μέσω μονοφασικής 7,4kW. Επίσης, το όχημα φορτίζεται μέσω σταθμού. Αυτή τη στιγμή, οι υπάρχοντες παρέχουν 100kW ενέργειας και το 80% της μπαταρίας, φορτίζεται μέσα σε 30 λεπτά. Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος φόρτισης του αυτοκινήτου και αυτό γίνεται μέσω του Connected Navigation ή της εφαρμογής MyPeugeot του smartphone. Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση ή την παύση της οποτεδήποτε, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγξει το ποσοστό της.

Με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού 208, η Peugeot δίνει την ευκαιρία της εύκολης μετάβασης στον εξηλεκτρισμό. Αυτό αφορά φυσικά τους πελάτες της, οι οποίοι μπορούν να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να βρουν οι ίδιοι ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις φόρτισης και εγκατάστασης. Πέραν αυτού, η υπηρεσία Free2Move δίνει πρόσβαση σε πάνω από 85.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και επιλογή ανάλογα με την απόσταση, ταχύτητα και τιμή φόρτισης.

Μέσω – πάλι – της προαναφερθείσας υπηρεσίας, ανάλογα με τους σταθμούς που υπάρχουν στη διαδρομή του οχήματος, παρέχονται πληροφορίες για αύξηση της αυτονομίας ή ακόμα και ενοικίασης ενός ηλεκτρικού 208.

Πηγή: Peugeot

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ