Νέα οικογένεια αυτοκινήτων «S» από την Jeep

Νέα οικογένεια αυτοκινήτων «S» από την Jeep

Για πρώτη φορά την παρουσιάζει σε ευρωπαϊκή Έκθεση η εταιρεία και αφορά τα μοντέλα Renegade, Compass, Cherokee και Grand Cherokee.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξε η Jeep να παρουσιάσει τη νέα οικογένεια οχημάτων, που αναγνωρίζεται από το γράμμα «S». Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει στην Ευρώπη την έκδοση «S» ο Αμερικανός κατασκευαστής και αυτή αφορά τα Renegade, Compass, Cherokee και Grand Cherokee.

Jeep Renegade S

Το νέο μοντέλο έχει εξωτερική απόχρωση Alpine White. Βασίζεται στην έκδοση Limited, έχει πιο σπορ design με μαύρη οροφή και διακριτικά Low Gloss Granite Crystal στην επτά οπών εμπρός γρίλια και σε άλλα εμβλήματα, όπως είναι τα: «4×4», «Jeep», «Renegade» και «S». Οι – ειδικά για το μοντέλο – μπάρες οροφής και οι αποκλειστικοί τροχοί 19 ιντσών Granite Crystal συμπληρώνουν  το εξωτερικό look. Στο εσωτερικό, η ραφή βολφραμίου πλαισιώνει τα καθίσματα, ενώ το τιμόνι είναι επικαλυμμένο με δέρμα, με τη ραφή να είναι σκούρα, όπως ο περισσότερος διάκοσμος της καμπίνας. Το σύστημα πολυμέσων Uconnect 8,4 είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ αναφορικά με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, διατίθενται Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, εμπρός/πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και φουλ πακέτο LED που αφορά τα φώτα ημέρας, τους προβολείς, τους προβολείς ομίχλης και τα οπίσθια φωτιστικά σώματα. Αναφορικά με τους κινητήρες, το όχημα εφοδιάζεται με τους 1,3 λίτρων turbo T4, ισχύος 180 ίππων, που συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, 1,3 λίτρων turbo T4 150 ίππων, 1,6 λίτρων Multijet II diesel με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το 6τάχυτο DDCT και 2λιτρο Multijet II 4×4, που συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι εκτός δρόμου ικανότητές του ενισχύονται από την 4κίνηση, την απεμπλοκή του πίσω άξονα, το Selec-Terrain traction control και το Hill Start Assist.

Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο τέταρτο του έτους.

Jeep Compass «S»

Αυτό το μοντέλο προορίζεται για αυτούς που θέλουν να ξεχωρίσουν. Διαθέτει περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, με το αυτοκίνητο που βρίσκεται στην Έκθεση, να είναι απόχρωσης Pearl White με μαύρη οροφή και νέους τροχούς 19 ιντσών Low Gloss Granite Crystal. Το ίδιο φινίρισμα εντοπίζεται στα διακριτικά του, στην εμπρός γρίλια, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης, στο κάτω μέρος της μάσκας και στις περιφέρειες των φώτων ημέρας. Εντός καμπίνας, το δερμάτινο εσωτερικό περιέχει ραφή από βολφράμιο και περιμετρικά της κονσόλας εντοπίζεται ανοδιωμένο υλικό απόχρωσης Gun Metal. Το σύστημα πολυμέσων είναι το Uconnect 8,4 και άλλα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, είναι οι προβολείς Bi-Xenon, η αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, η έξυπνη θύρα χώρου φόρτωσης, το Adaptive Cruise Control, η 8θέσια διάταξη καθισμάτων και το ηχοσύστημα Beats. Το αυτοκίνητο που βρίσκεται στην Έκθεση έχει κάτω από το καπό του τον 2λιτρο κινητήρα Multijet, ισχύος 170 ίππων, που συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση. Από εκεί και πέρα, η γκάμα των μοτέρ πλαισιώνεται από τον 1,4 λίτρων βενζίνης, ισχύος 140 ή 170 ίππων (με 6τάχυτο χειροκίνητο ή 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με 4κίνηση), τον 1,6 λίτρων Multijet II, ισχύος 120 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο και τον 2λιτρο, 140 ή 170 ίππων με 9τάχυτο κιβώτιο. Σε αγορές εκτός Ευρώπης, διατίθεται και ο 2,4 λίτρων βενζίνης, ισχύος 150 ή 175 ίππων, που προσφέρεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση.

Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο τέταρτο του έτους.

Jeep Cherokee «S»

Έχει αθλητικό στιλ, όμορφες γραμμές, προσφέρει άνεση και είναι πολυτελές. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών, απόχρωσης Granite Crystal Metallic, ενώ στα κύρια χαρακτηριστικά του εξωτερικού ξεχωρίζουν η ενιαία γραμμή της ποδιάς, που εκτείνεται σε όλη την περιφέρεια του οχήματος και φυσικά στα τόξα των τροχών, το γράμμα «S» και τα λογότυπα «Jeep» και «4×4», οι μπάρες οροφής και το πλαίσιο των προβολέων ομίχλης σε απόχρωση Granite Crystal Metallic. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται από εκεί και πέρα με το σύστημα πολυμέσων Uconnect 8,4, που είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto και τα Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Active Speed Limiter, Forward Collision Warning Plus με αναγνώριση πεζών, Advanced Brake Assist, Lane Departure Warning Plus, Blind Spot Monitoring, Rear Cross-Path Detection, Keyless Enter-N-Go, εμπρός/πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και Parallel & Perpendicular Park Assist. Το αυτοκίνητο που εκτίθεται στο Σαλόνι της Γενεύης έχει κάτω από το καπό του έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης, ισχύος 270 ίππων, που συνεργάζεται με ένα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση.

Jeep Grand Cherokee S Limited

Το design του είναι τολμηρό και σπορτίφ. Μερικές γραμμές του έχουν παρθεί από το Grand Cherokee SRT, όπως επίσης ο σχεδιασμός του καπό. Οι μάσκες του έχουν φινίρισμα απόχρωσης Low Gloss Granite Crystal, με τα μαρσπιέ και τα γνωστά για την Jeep, φτερά, να τονίζουν το όχημα από πλευράς δύναμης και κομψότητας. Το εξωτερικό ολοκληρώνεται με τη μεταλλικής απόχρωσης απόληξη της εξάτμισης και από τους τροχούς 20 ιντσών Low Gloss Granite Crystal, με χρωμιωμένα μπουλόνια.

Jeep Cherokee Trailhawk

Στη Γενεύη εκτίθεται και η έκδοση Trailhawk του Cherokee, ένα μοντέλο που εισέρχεται στην εν λόγω οικογένεια μετά τα Renegade, Grand Cherokee και Compass. Συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως πχ. την επτά οπών γρίλια και όλα όσα εκείνα το καθιστούν ικανό εκτός δρόμου. Μάλιστα, διακοσμείται με το λογότυπο «Trail Rated», το οποίο τοποθετείται στο αμάξωμα, αφού έχει περάσει όλα τα τεστ σε μερικά από τα πιο δύσβατα τερέν παγκοσμίως.

Πηγή: Jeep

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ