Seat el-Born

Seat el-Born

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Seat που συνδυάζει ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα.

Στο Volkswagen Group Night, πριν το 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Seat el-Born, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της φίρμας, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Το όνομά του το πήρε από μια γειτονιά της Βαρκελώνης και ενσωματώνει μεταξύ άλλων αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα.

Το εμπρός μέρος του είναι τονισμένο και προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το αεροδυναμικό του πακέτο, η μάσκα και ο εξαεριστήρας ψύξης είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε να εξομαλύνεται η ροή του αέρα και η λειτουργία της μπαταρίας.

Από εκεί και πέρα, η θέση της κολόνας Α έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στην καμπίνα, ενώ ακόμα ένα στοιχείο που ευνοεί το αεροδυναμικό πακέτο, είναι και οι τροχοί 20 ιντσών. Ο αέρας που ρέει σε αυτό το σημείο, ψύχει παράλληλα τα φρένα, ενώ στο πίσω μέρος του οχήματος, το σπόιλερ διπλού στρώματος εξασφαλίζει ομαλή ροή αέρα και σταθερότητα.

Εντός καμπίνας, η οθόνη πολυμέσων 10 ιντσών εστιάζεται στον οδηγό, ενώ αναφορικά με το σύστημα κίνησης, διαθέτει ισχύ 150kW/204PS, με τα πρώτα 100 χ.α.ω. να έρχονται σε 7,5δλ. Η αυτονομία του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται στα 420 χιλιόμετρα βάση κύκλου WLTP, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 62kWh. Με συμβατότητα 100kW DC υπερ-τροφοδότησης, μπορεί να φορτιστεί από 0%-80% σε 47 λεπτά.

Επίσης, το αυτοκίνητο ενσωματώνει σύστημα θερμικής διαχείρισης για μεγιστοποίηση της εμβέλειάς του σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, με την αντλία θερμότητας με την οποία εφοδιάζεται, να μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής θέρμανσης, εξοικονομώντας έως και 60 χιλιόμετρα αυτονομίας, κάτι που είναι χρήσιμο σε χώρες όπου οι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να το θέτουν σε λειτουργία όταν οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές.

Τέλος, το el-Born προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.0, με το σύστημα να ελέγχει τα αντίστοιχα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, ενώ εξοπλίζεται και με το Intelligent Park Assist.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2020.

Πηγή: Seat

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ