Οι λεπτομέρειες του υβριδικού συστήματος της Aston Martin Valkyrie

Οι λεπτομέρειες του υβριδικού συστήματος της Aston Martin Valkyrie

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης του μοντέλου της, το οποίο αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.

Τις πρώτες λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης της υβριδικής Valkyrie έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin, με το μοντέλο να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Η «καρδιά» του οχήματος αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα Cosworth 65°, 6,5 λίτρων και 12 κυλίνδρων, διάταξης V. Η ισχύς του ανέρχεται στους 1.000 ίππους (153,8 ανά λίτρο) στις 10.500 σ.α.λ., ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 11.100. Η μέγιστη ροπή είναι τα 740Nm στις 7.000 σ.α.λ.

Μάλιστα, μερικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, κάνουν περισσότερες «δουλειές» για τις οποίες έχουν κατασκευαστεί και ένα παράδειγμα έρχεται από τον κινητήρα και το κιβώτιο, που «εργάζονται» και με άλλα. Το κιβώτιο δηλαδή, εδράζεται σε μερικά σημεία της πίσω ανάρτησης, προσφέροντας περισσότερη ακαμψία, εξαλείφοντας το βάρος από τη χρησιμοποίηση περισσότερων εξαρτημάτων.

Η μπαταρία από τη μεριά της χρησιμεύει και για τα ηλεκτρονικά του οχήματος, ενώ σε συνδυασμό με τα Power Boost και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το ηλεκτρικό μοτέρ βοηθά το κιβώτιο.

Το υβριδικό σύστημα της Aston Martin Valkyrie έχει αναπτυχθεί από τη συνεργασία των Integral Powertrain Ltd (προμήθευσε τον ηλεκτροκινητήρα) και Rimac (προμήθευσε το ελαφρύ πακέτο μπαταρίας).

Ως εκ τούτου, προσθέτει ακόμα 160 ίππους και 280Nm ροπή, ανεβάζοντας τους παραπάνω αριθμούς σε 1.160 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. και στα 900Nm ροπή στις 6.000.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ