Audi R8 V10 Decennium

Audi R8 V10 Decennium

Η έκδοση συμπίπτει με το λανσάρισμα του νέου R8 και έτσι η φίρμα αποτίει φόρο τιμής στον V10 κινητήρα που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια.

Την έκδοση Decennium του R8 V10 παρουσιάζει η Audi, που με αυτόν τον τρόπο τιμά τον 10κύλινδρο κινητήρα, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια «ζωής». Decennium στα λατινικά σημαίνει «δεκαετία» και ειδικά για την περίσταση, το μοτέρ αποδίδει 456 kW/620 hp, ενώ η παραγωγή του μοντέλου είναι περιορισμένη, μόλις στις 222 μονάδες. Μάλιστα, η έκδοση συμπίπτει με το λανσάρισμα του νέου R8, το οποίο από τη μεριά του αποδίδει 419 kW/570 hp.

Η έκδοση R8 V10 Decennium διατίθεται στο αμάξωμα coupe και η απόχρωσή του είναι η ματ Daytona Gray. Οι τροχοί 20 ιντσών και η πολλαπλή εισαγωγής του 5,2 λίτρων FSI κινητήρα είναι ματ μπρούτζινης απόχρωσης. Το εμπρός σπόιλερ, τα μαρσπιέ και ο διαχύτης είναι μαύρης μεταλλικής και συνοδεύονται από το μαύρο έμβλημα της Audi και τα λογότυπα στο εξωτερικό. Τα side blades και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών είναι από ανθρακόνημα, ενώ την γκάμα των εξωτερικών αποχρώσεων καλύπτουν η Daytona Gray πέρλα και οι Suzuka Gray, Floret Silver, Mythos Black, Ascari Blue και Kemora Gray, όλες μεταλλικές.

Το εσωτερικό της έκδοσης είναι μαύρο, με αρκετά διακοσμητικά από ανθρακόνημα, η ρομβοειδής ραφή στα καθίσματα μεταλλική μαύρη, σε συνδυασμό με αντιθετικές πινελιές. Ο επιλογέας και το τιμόνι (επενδυμένο με ύφασμα Alcantara και την ειδική σήμανση στην κορυφή του) είναι κι αυτά διακοσμημένα με ειδική ραφή, όπως ο κεντρικός υποβραχίονας και αυτοί των θυρών.

Από εκεί και πέρα, το λογότυπο «Decennium» εντοπίζεται στην κεντρική κονσόλα, τις θύρες, τα μαρσπιέ τους, ενώ περιλαμβάνεται και προτζέκτορας που το εμφανίζει στο έδαφος, συνοδευόμενο από τον αριθμό περιορισμένης παραγωγής του αυτοκινήτου. Να σημειωθεί πως το Audi virtual cockpit και το MMI navigation plus, διατίθενται στάνταρ.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 5,2 λίτρων FSI έχει ροπή 580Nm και επιταχύνει το αυτοκίνητο έως τα 100 χ.α.ω. σε 3,1δλ., με την τελική του να ανέρχεται στα 331.

Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη την άνοιξη του 2019 και στη Γερμανία ενδεικτικά κοστίζει 222.000 ευρώ.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ