Οι ιδέες της Seat στη Γενεύη για την ηλεκτροκίνηση

Οι ιδέες της Seat στη Γενεύη για την ηλεκτροκίνηση

Ο Ισπανός κατασκευαστής παρουσιάζει στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτο της Γενεύης τρία concept, που συνδυάζουν ηλεκτροκίνηση και συνδεσιμότητα.

Τα πρωτότυπα el-Born και Cupra Formentor παρουσιάζει στη Γενεύη η Seat, η οποία αποκαλύπτει και το Minimo, που πρόκειται για μια διαφορετική ιδέα για την ηλεκτρική μετακίνηση στις πόλεις. Και τα τρία concept είναι ηλεκτρικά, φανερώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για μια κοινωνία δίχως εκπομπές ρύπων, ενώ εξοπλίζονται με συστήματα 5G και infotainment.

Seat el-Born

Θα φτάσει στις αγορές το 2020 και πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας. Θα αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη και θα κατασκευστεί στο εργοστάσιο του Ομίλου, στο Τσβικάου της Γερμανίας. Πήρε το όνομά του από μια εμβληματική περιοχή της Βαρκελώνης και έχει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 62kWh και με συμβατότητα έως 100kW DC υπερ-τροφοδότησης, μπορεί να φορτιστεί έως και 80% μέσα σε 47 λεπτά. Βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου.

Cupra Formentor

Το εν λόγω CUV θα φτάσει στις αγορές το 2020 και πήρε το όνομά του από το ακρωτήριο Φορμέντορ της νήσου Μαγιόρκα. Η φίρμα γιορτάζει την πρώτη της επέτειο με το εν λόγω μοντέλο και μέσω αυτού αναμένεται να παραχθούν και άλλη μοντέλα με κατεύθυνση προς τον εξηλεκτρισμό.

Seat Minimo

Αυτό το όχημα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Κατάλληλο για τη μικρο-κινητικότητα, παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη. Ο χειρισμός του είναι εύκολος, μπορεί άνετα να σταθμεύει, παρέχοντας την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και την ευκινησία μιας μοτοσικλέτας. Διαθέτει σύστημα αλλαγής μπαταριών, που επιτρέπει την πλήρη φόρτισή τους σε λίγα λεπτά, έχοντας αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Η ρύθμισή του μπορεί να γίνει μέσω smartphone και διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, φωνητικό βοηθό Google και ψηφιακό κλειδί.

Πηγή: Seat

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ