Imagine by Kia: Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο concept από την Kia

Imagine by Kia: Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο concept από την Kia

Η νοτιοκορεατική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο 4θέσιο αυτοκίνητό της.

Θέλοντας να συνεχίσει τα βήματά της προς τον εξηλεκτρισμό, η Kia παρουσίασε το Imagine by Kia, ένα 4θέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η γρίλια του θυμίζει «μύτη τίγρης» και η μάσκα του γενικότερα παίρνει το όνομα «μάσκα τίγρης», η οποία φιλοξενεί τους προβολείς τεχνολογίας LED. Διαχωρίζονται από οριζόντια «φρύδια» και καλύπτονται από ακρυλικό γυαλί, δημιουργώντας την αίσθηση της κυματιστής ροής.

Στα πλευρά του οχήματος, ο σχεδιασμός είναι τέτοιος, που δίνει την εντύπωση πως υπάρχει κίνηση, κάτι που ευνοείται και από την έξι επιπέδων ασημί χρωματική επίστρωση του αμαξώματος, που καλύπτεται από σκούρα μπρούτζινη. Μάλιστα, ανάλογα με το πού «πέφτει» το φως, τονίζονται οι ακμές και οι καμπύλες του οχήματος.

Στο πάνω μέρος του Imagine by Kia, ξεχωρίζει η ενός τμήματος οροφή, που εκτείνεται έως τους πίσω επιβαίνοντες. Εκεί εντοπίζεται ο σχεδιασμός double-bubble, με την οροφή φυσικά να αρχίζει από την κολόνα Α. Από εκεί και έως τη C, έχει τοποθετηθεί μια φωτεινή λωρίδα, που στο τέλος της ενσωματώνει το πλευρικό φως προειδοποίησης αλλαγής πορείας.

Τα εμπρός φλας έχουν τοποθετηθεί στο επάνω μέρος του καπό, ενώ τα πίσω σε «τούνελ» που δημιουργούν τρισδιάστατο εφέ. Τα άλλα φωτιστικά σώματα εκτείνονται έως τα φτερά και δημιουργούν τον χαρακτηριστικό σύνδεσμο με το Kia Stinger.

Ακόμα και οι τροχοί των 22 ιντσών φαινομενικά δίνουν την αίσθηση της ροής. Περιλαμβάνουν τέσσερα μέρη ο κάθενας από ακρυλικό γυαλί και όπως το διαμάντι, έτσι και αυτοί, αντανακλούν και διαθλούν το φως. Τα ελαστικά με τα οποία εφοδιάζεται το όχημα, είναι τα Intelligrip EV concept, διαστάσεων 255/35 R22 της Goodyear.

Μεγάλη βάση δόθηκε στην αεροδυναμική και πιο συγκεκριμένα στις εισαγωγές αέρα, το μονοκόμματο τμήμα παρμπρίζ/οροφής, την κολόνα C που δημιουργεί κάτι σαν σπόιλερ, το πάτωμα και πολλά άλλα εξαρτήματα, τα οποία αυξάνουν την αποδοτικότητα και μειώνουν τις δονήσεις και την οπισθέλκουσα.

Η ηλεκτρική φύση του Imagine by Kia, επέτρεψε στους σχεδιαστές της εταιρείας να δημιουργήσουν αυτό το concept, παρέχοντας μεγάλους χώρους για τους επιβάτες από τη στιγμή που απουσιάζει ο θερμικός κινητήρας, καθώς τόσο το καπό όσο και η θύρα φόρτωσης μαζί, αυξάνουν τη χωρητικότητα.

Αναφορικά με τις οθόνες της καμπίνας, στο Imagine by Kia ξεχωρίζουν οι 21 που εντοπίζονται στο ταμπλό, έχουν διαφορετική κλίση και εκτείνονται από τη μιαν άκρη στην άλλη. Βοηθούν τον οδηγό να δει καθαρά αυτό που τον ενδιαφέρει, ανεξαρτήτου γωνίας.

Πηγή: Kia

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ