Νέα Mercedes-Benz GLS

Νέα Mercedes-Benz GLS

Η S-Class των SUV όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται η εταιρεία, είναι ικανή να κινηθεί σε οποιαδήποτε διαδρομή με ασφάλεια, άνεση και σταθερότητα.

Τη νέα GLS παρουσιάζει η Mercedes-Benz, η οποία έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο που μπορεί να κινηθεί άνετα, με ασφάλεια και σταθερότητα σε κάθε είδους τερέν. Η 4κίνηση και το σύστημα ανάρτησης μεταξύ άλλων, μπορούν να διευκολύνουν τον οδηγό σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί.

Οι χώροι της νέας GLS είναι μεγάλοι και αυτό φαίνεται εξάλλου από τις τρεις σειρές καθισμάτων που προσφέρονται στον βασικό εξοπλισμό. Μπορούν να ταξιδέψουν άνετα επτά επιβάτες, με το μεταξόνιο των 3.135mm να προσφέρει πλούσιους χώρους και τη μεσαία σειρά καθισμάτων να μπορεί να μετακινηθεί ηλεκτρικά κατά 10 εκατοστά. Όλα τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν ατομικά και με το απλό πάτημα ενός μπουτόν, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να επιμηκυνθεί πάνω από τα 2,20μ., με τη χωρητικότητα να αγγίζει τα 2.400 λίτρα.

Στον τομέα της ανάρτησης, το Airmatic εξασφαλίζει ρύθμιση, στην οποία όταν το αυτοκίνητο χαμηλώνει, η οδήγηση μπορεί να γίνει διασκεδαστική και ο χώρος φόρτωσης πιο προσεγγίσιμος. Ή αλλιώς, όταν το αυτοκίνητο ανυψώνεται, απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες του δρόμου και ξεπερνά ευκολότερα τα διάφορα εμπόδια.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό το αυτοκίνητο περιλαμβάνει το E-Active Body Control, που προσαρμόζει την πίεση/εκτόνωση των ελατηρίων και τις δυνάμεις απόσβεσης, ανεξάρτητα σε κάθε τροχό. Μαζί με το Road Surface Scan και τη λειτουργία Curve, το σύστημα ανεβάζει τα επίπεδα της άνεσης. Μάλιστα, με το προφίλ rocking, η νέα GLS μπορεί να διευκολύνει τον οδηγό σε περιπτώσεις δύσβατων διαδρομών.

Η GLS 580 4MATIC έρχεται σε υβριδική έκδοση, με V8 μοτέρ, ISG και EQ Boost, με την ισχύ να ανέρχεται στα 360 + 16 kW (489 +22 hp). Η μικτή κατανάλωση είναι 10,1-9,8 l/100 km και οι μικτές εκπομπές CO2 230-223 g/km.

Σχετικά με την επιχειρησιακή ικανότητα του συστήματος πολυμέσων MBUX, διαθέτει τρισδιάστατα γραφικά, λειτουργία μέσω οθόνης αφής και με την πρόταση «Hey Mercedes», μπορούν να λειτουργήσουν τα MBUX Augmented Reality και MBUX Interior Assistant μεταξύ άλλων. Στον βασικό εξοπλισμό, οι οθόνες της GLS είναι 12,3 ιντσών, τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν προαιρετικά τις δικές τους υπηρεσίες διασύνδεσης και διασκέδασης.

Από εκεί και πέρα, προαιρετικός είναι ο 5ζωνικός κλιματισμός και ξεχωριστός για την τρίτη σειρά καθισμάτων. Είναι κλιματιζόμενα με λειτουργία μασάζ στη δεύτερη σειρά και χάρη σε ένα χειριστήριο, όλοι οι πίσω επιβαίνοντες μπορούν να ρυθμίσουν ανεξάρτητα τα καθίσματά τους. Μάλιστα, μπορούν να επεμβαίνουν στη μεγάλη οθόνη εμπρός, αν επιτραπεί αυτό από τον οδηγό.

Σχετικά με το σύστημα ήχου, προαιρετικά διατίθεται της Burmester, δύο καναλιών.

Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης, υπόσχονται ασφαλή και χαλαρή οδήγηση, όπως το Active Stop-and-Go Assist, ενώ το Energizing Comfort Control διαμορφώνει αναλόγως τον φωτισμό και τη μουσική, όπως επίσης τη λειτουργία μασάζ. Επιπλέον, το Energizing Coach προτείνει προγράμματα αναλόγως με την περίσταση, ενώ το Energizing seat kinetics, θέτει σε λειτουργία τα καθίσματα.

Η νέα Mercedes-Benz GLS έρχεται στάνταρ με σύστημα 4κίνησης, κάνοντάς τη πιο ευκίνητη και ασφαλή. Το προαιρετικό πακέτο Off-Road αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το E-Active Body Control ελέγχει την απόσταση κάθε τροχού από το έδαφος ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, οι εκτός δρόμου ικανότητες του οχήματος αυξάνονται.

Πηγή: Mercedes-Benz

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ