Τεχνολογίες του νέου Ford Puma

Τεχνολογίες του νέου Ford Puma

Πολλές τεχνολογίες για το νέο μοντέλο της Ford, οι οποίες βοηθούν τον οδηγό στην πορεία του, μειώνοντας τους κινδύνους και κάνοντάς την πιο ασφαλή.

Δώδεκα αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και δύο κάμερες της γκάμας τεχνολογιών Ford Co-Pilot360 περιλαμβάνουν οι τεχνολογίες του νέου Puma. Με την υποστήριξη του επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθά στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Το Stop & Go επιτρέπει στο σύστημα ACC να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας μέχρι και το 50% της συνολικής δύναμης της πέδησης, αλλά και να το εκκινεί αυτόματα, εάν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3δλ. Αν η στάση διαρκέσει πάνω από 3δλ., ο οδηγός πιέζει έναν διακόπτη στο τιμόνι ή πατά ελαφρώς το γκάζι.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ενώ οι ειδοποιήσεις του συστήματος Local Hazard Information εκδίδονται ανεξάρτητα από το σύστημα πλοήγησης, με βάση ενημερωμένα στοιχεία από το HERE Technologies.

Για πρώτη  φορά σε όχημα της Ford της κατηγορίας B, μία πίσω ευρυγώνια κάμερα αποτυπώνει μία εικόνα 180 μοιρών που προβάλλεται σε μία οθόνη αφής μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ένα σύστημα που βοηθά τους οδηγούς του νέου Puma να κάνουν όπισθεν με μεγαλύτερη σιγουριά είναι το Blind Spot Information System (BLIS) της Ford με Cross Traffic Alert.

Το Active Park Assist με Perpendicular Parking βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης και να παρκάρουν κάθετα ή παράλληλα σε σχέση με άλλα οχήματα, ενώ η λειτουργία Auto μειώνει την ένταση φωτισμού της μεγάλης σκάλας.

Η λειτουργία Road Edge Detection είναι σε θέση να αναγνωρίζει πού τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει το πεζοδρόμιο ή το γρασίδι και ως εκ τούτου, το σύστημα μπορεί να εφαρμόζει ροπή στο τιμόνι για να αποτρέψει την έξοδο του οχήματος από το δρόμο.

Η τεχνολογία Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές που βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο μπροστά από το όχημα και αν συμβεί κάποιο ατύχημα, η τεχνολογία Post-Collision Braking συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, εάν ανιχνευτεί περιστατικό αρχικής σύγκρουσης.

Άλλες τεχνολογίες είναι οι Evasive Steering Assist και Wrong Way Alert, με τους οδηγούς να μπορούν να φορτίζουν από εκεί και πέρα τα κινητά τους τηλέφωνα, ασύρματα. Οι συσκευές μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένες μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford και το σύστημα είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto χωρίς επιπλέον κόστος. Υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής οκτώ ιντσών που μπορεί να λειτουργεί μέσω κινήσεων των δακτύλων (pinch & swipe).

Τέλος, το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect μετατρέπει το νέο Puma σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών. Το σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών άνεσης μέσω του FordPass mobile app, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Vehicle Locator και η Vehicle Status.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ