Το μέλλον της Aston Martin στην ηλεκτροκίνηση

Το μέλλον της Aston Martin στην ηλεκτροκίνηση

Ο Βρετανός κατασκευαστής έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά δύο από τα ηλεκτρικά του οχήματα, τη Lagonda και τη Rapide E.

Στο Λονδίνο και για δύο ημέρες έδωσε την ευκαιρία προκειμένου να γνωρίσει το κοινό από κοντά, δύο εκ των ηλεκτρικών της οχημάτων η Aston Martin. Πρόκειται για τις Lagonda και Rapide E, που δείχνουν τη φιλοσοφία της εταιρείας σχετικά με το μέλλον της αυτοκίνησης και πιο συγκεκριμένα, της ηλεκτροκίνησης.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας απάντησαν στις ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα και τις τεχνολογίες τους, εξηγώντας συν τοις άλλοις όλα όσα γίνονται και γιατί.

Η Rapide E είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Aston Martin με μπαταρία (BEV). Μπαίνει στη γραμμή παραγωγής στο τέλος του έτους και οι μονάδες της θα είναι περιορισμένες, μόλις στις 155, όσα και τα μίλια της τελικής ταχύτητάς της. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering και αποδίδει 610 ίππους με 950Nm ροπή μέσω των δύο ηλεκτρικών μοτέρ. Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε λιγότερο από 4δλ. Η επιτάχυνση από τα 80 χ.α.ω. έως τα 112 ανέρχεται στο 1,5δλ.

Η αυτονομία της ανέρχεται σε πάνω από 320 χιλιόμετρα βάση κύκλου WLTP, με το 80% της μπαταρίας να φορτίζεται σε λιγότερο από 35 λεπτά, χάρη στη χρήση φορτιστή 800V DC 100kW.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ