BMW Vision M NEXT

BMW Vision M NEXT

Με αυτό το μοντέλο, το BMW Group αποκαλύπτει τη δική του εκδοχή για το είδος της οδηγικής απόλαυσης που θα βιώνει ο ενεργός οδηγός του μέλλοντος.

Η αποκλειστική παγκόσμια πρεμιέρα του BMW Vision M NEXT έγινε στη νέα πλατφόρμα επικοινωνίας #NEXTGen στο BMW Welt. Το πρωτότυπο, δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτροκίνητο μέλλον της μάρκας BMW M, εστιάζοντας αποκλειστικά στον ενεργά εμπλεκόμενο οδηγό. Ευφυείς τεχνολογίες παρέχουν ολοκληρωμένη και παράλληλα στοχευμένη υποβοήθηση, μεταμορφώνοντας τον οδηγό σε απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

EASE και BOOST

Πρόκειται για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης. Το EASE περιλαμβάνει όλες τις εμπειρίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Εδώ το όχημα μεταμορφώνεται σε ζωτικό χώρο όπου οι επιβάτες μπορούν να νιώθουν ασφάλεια και προστασία. Ένας χώρος όπου ξεκουράζονται και χαλαρώνουν, μέσα από συζήτηση, διάδραση και ψυχαγωγία, ενώ μπορούν ακόμα και να αυτοσυγκεντρώνονται. Το BOOST, από την άλλη, συμβολίζει την απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία.

Το εξωτερικό αποπνέει το σπορ DNA της BMW

Το BMW Vision M NEXT είναι εμπνευσμένο από το BMW Turbo και το BMW i8 plug-in hybrid και υιοθετεί μία εξελιγμένη εκδοχή σχεδιαστικών στοιχείων όπως χαμηλωμένο αμάξωμα, σφηνοειδή σιλουέτα, πόρτες σε σχήμα φτερών γλάρου (gullwing) και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Τα εμπρός και πίσω τμήματα φέρουν φινίρισμα σε matt-neon απόχρωση Thrilling Orange, που δημιουργεί μία ζωηρή αντίθεση με την υπόλοιπη silk-matt μεταλλική απόχρωση Cast Silver του εξωτερικού.

Το σύστημα κίνησης Power PHEV προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ηλεκτρικής 4κίνησης και αμιγούς πίσω κίνησης είτε με πλήρη ηλεκτροκίνηση είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο, 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η συνολική ισχύς του συστήματος  είναι 441 kW (600 hp), με τελική ταχύτητα 300 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 3δλ. Υπάρχει επίσης ένα BOOST+ mode που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ, με την πίεση ενός μπουτόν. Η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία είναι 100 km.

Εμπρός τμήμα

Η μάσκα νεφρών BMW πλαισιώνεται εκατέρωθεν από τριγωνικά στοιχεία σε Thrilling Orange, που τονίζουν τις εισαγωγές αέρα στο πλάι και τους ενσωματωμένους προβολείς. Οι απαλές εξωτερικές καμπύλες των ανοιγμάτων της μάσκας θυμίζουν εισαγωγή αέρα σε μια τουρμπίνα και προσδίδουν στο εμπρός τμήμα πρόσθετο δυναμισμό, ενώ η χρωματική διαβάθμιση στο εσωτερικό της μάσκας δημιουργεί μία αίσθηση βάθους. Οι αεραγωγοί σφραγίζονται από ένα διαφανές υλικό που φωτίζεται μέσω λέιζερ και προσδίδει μία αίσθηση πλευστότητας. Οι προβολείς του BMW Vision M NEXT είναι τοποθετημένοι στα εξωτερικά άκρα του εμπρός τμήματος, ψηλότερα από τη μάσκα. Σηματοδοτούν το ντεμπούτο της τεχνολογίας φωτισμού Laser Wire, όπου υαλονήματα επενδεδυμένα με φώσφορο δημιουργούν τις πηγές φωτός με κύρια χαρακτηριστικά την απουσία όγκου και την εξαιρετική ακρίβεια.

Προφίλ/Πλευρά

Η χαμηλωμένη, σφηνοειδής, σπορ σιλουέτα του BMW Vision M NEXT, η ανοδική πορεία των πλαϊνών γραμμών και οι διαγώνιες πινελιές σε πορτοκαλί χρώμα του προσδίδουν μία αίσθηση επιτάχυνσης, ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Οι μαύρες πλαϊνές ποδιές από ανακυκλωμένο carbon δείχνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο χαμηλωμένο. Οι γραμμές των δυναμικών ώμων συμβάλλουν στη δημιουργία του εβληματικού Hofmeister kink, αντί της ενσωμάτωσής του στα πίσω παράθυρα, κατά τη συνήθη τεχνική της BMW. Μία δεύτερη ματιά αποκαλύπτει ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο με τη μορφή του Air Flow. Αυτό το άνοιγμα μπροστά από τους πίσω τροχούς είναι σχεδιασμένο για να κατευθύνει προσεκτικά τη ροή αέρα προς το πίσω τμήμα, με τρόπο που βελτιώνει την αεροδυναμική.

Τα ακριβή ανοίγματα στην τρισδιάστατη σχεδίαση των ζαντών πολλαπλών ακτίνων έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερο βάρος, μέγιστη ακαμψία και μειωμένη αντίσταση. Οι πίσω τροχοί του BMW Vision M NEXT έχουν διάμετρο 22 ιντσών, που σημαίνει ότι είναι κατά μία ίντσα μεγαλύτεροι από τους εμπρός τροχούς (21) και επιτείνουν τη σφηνοειδή εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Πίσω τμήμα

Η χρωματική φιλοσοφία του διαιρεί το ανάγλυφο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου σε δύο τμήματα. Το πάνω τμήμα σε Thrilling Orange δημιουργεί μία οπτική σύνδεση με τις χρωματιστές περιοχές των πλευρών, ενισχύοντας περαιτέρω την αίσθηση του βάθους. Το κάτω τμήμα κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο carbon και ενσωματώνει έναν αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο διαχύτη. Η σχεδίαση του πίσω παρμπρίζ είναι εμπνευσμένη από την BMW M1.

Τα πίσω φώτα υιοθετούν την ίδια τεχνολογία Laser Wire που χρησιμοποιήθηκε στους προβολείς. Οι κρυστάλλινοι φακοί αγκαλιάζουν το πίσω τμήμα σε κάθε πλευρά, αναδεικνύοντας το πλάτος και το σπορ παρουσιαστικό του. Ο δισδιάστατος επαναπροσδιορισμός των δύο χαρακτηριστικών στρογγυλών φαναριών από τα BMW Turbo και BMW M1 δίνει την αίσθηση ότι αιωρούνται στους διάφανους προβολείς των πίσω φώτων.

Εσωτερικό

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου επιτρέπει το αυτόματο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μόλις πλησιάζει ο οδηγός. Πιέζοντας τον αισθητήρα αφής στις πόρτες τύπου gullwing ενεργοποιείται το άνοιγμά τους. Το εσωτερικό μοιάζει να προέρχεται από ένα ενιαίο καλούπι, με λειτουργικά στοιχεία – όπως οι αεραγωγοί – που είναι ενσωματωμένα σχεδόν χωρίς να φαίνονται. Η γεωμετρία του είναι σκόπιμα λιτή και απέριττη ώστε ο οδηγός να είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στην οδηγική εμπειρία. Τα καθίσματα φέρουν επένδυση αφρώδους υλικού με χαρακτηριστικά μνήμης ώστε να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, μαξιλάρια και στοιχεία στήριξης, για μία βέλτιστη εμπειρία. Τα προσκέφαλα δείχνουν να αιωρούνται πάνω από τους σκελετούς των καθισμάτων, ενισχύοντας την ανάλαφρη αίσθηση.

BOOST Pod

Αποτελεί τη διεπαφή μεταξύ οδηγού και οχήματος. Συγκεντρώνει όλες τις επιλογές ελέγχου και πληροφορίες σε τρία διαφορετικά επίπεδα στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από το οριζόντια διατεταγμένο τιμόνι που περιλαμβάνει δύο μικρές οθόνες. Σε συνέχεια, βρίσκεται το Curved Glass Display, με διάφανη επιφάνεια που εκτείνεται γύρω από το τιμόνι σαν μία ζελατίνα κράνους. Το Head-Up Display Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) στο παρμπρίζ αποτελεί το τρίτο επίπεδο.

Οι ρυθμίσεις των συστημάτων μπορούν να εκτελούνται από το τιμόνι, ενώ πληροφορίες όπως στροφές, ταχύτητα, διαχείριση ενέργειας, καρδιακοί παλμοί οδηγού και διαθεσιμότητα του BOOST+ mode κατανέμονται σε πέντε διατάξεις ταμπλό οργάνων στο καμπύλο Curved Glass Display. Το BOOST+ mode μπορεί να ενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν για πρόσθετη ισχύ. Το αυτοκίνητο ειδοποιεί τον οδηγό πότε είναι η ιδανική στιγμή για την ενεργοποίηση του BOOST+.

Καινοτόμα υλικά, πολυτελές περιβάλλον, βέλτιστες επιδόσεις

Πλεκτές συνθετικές ίνες, ανοδιωμένο τιτάνιο και βαμμένες επιφάνειες, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε τέτοιο όχημα. Η χρήση δέρματος έχει σκόπιμα περιοριστεί στο ελάχιστο και το κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό είναι ένα ύφασμα μικροϊνών Midnight Blue του οποίου η πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση και αίσθηση θυμίζει δέρμα.

Μία εντυπωσιακή πινελιά εδώ είναι η χαρακτηριστική γραμμή στην περιοχή του οδηγού που εκτείνεται προς τα εμπρός, από το κάθισμα πάνω από το BOOST Pod, αποτυπώνοντας το ιδανικό πεδίο ορατότητας πάνω από το δρόμο. Η γυροσκοπική ποτηροθήκη αντισταθμίζει τις ισχυρές πλευρικές και διαμήκεις δυνάμεις και πάνω παρατηρείται η ορατή δομή οροφής από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα και η επένδυση οροφής.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ