Στο Goodwod η BMW

Στο Goodwod η BMW

Ο Γερμανός κατασκευαστής βρίσκεται στο Goodwood, μαζί με μερικά μοντέλα τα οποία μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες.

Πλούσια είναι η παρουσία της BMW στο Goodwood Festival of Speed. Το ντεμπούτο της πραγματοποιεί η BMW M8 Competition με M Performance Accessories, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται και η BMW X4 M Competition. Από εκεί και πέρα, παρόντα είναι και τρία ιστορικά μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή τα οποία θα διανύσουν τη διαδρομή μήκους 1,8 χιλιομέτρων.

Η BMW M8 Competition διαθέτει τον πιο ισχυρό κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Είναι V8, τεχνολογίας M TwinPower Turbo και αποδίδει 625 ίππους, επιταχύνοντας το όχημα στα πρώτα 100 χ.α.ω. σε 3,2δλ. και στα 200, σε 10,6. Θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Supercar, με την BMW X4 M Competition στη First Glance. Το δεύτερο όχημα εφοδιάζεται με τον κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo. Οι κυλινδροκεφαλές έχουν κατασκευαστεί μέσω 3D εκτύπωσης και είναι 3λιτρος σε σειρά, ισχύος 510 ίππων με ροπή 600Nm. Το σύστημα εξάτμισης παράγει έναν όμορφο ήχο συνάμα.

Όσον αφορά στα τρία ιστορικά οχήματα που θα διανύσουν τη διαδρομή, το πρώτο είναι η BMW V12 LMR, ισχύος 580 ίππων με 12κύλινδρο μοτέρ, που κέρδισε το 1999 τον αγώνα Λε Μαν. Θα οδηγηθεί από τον Στιβ Σόπερ. Το δεύτερο είναι η BMW M3 E30, το πιο πετυχημένο αυτοκίνητο τουρισμού της εταιρείας και το τρίτο η BMW 328 Mille Miglia Touring Coupe, που το 1940 κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα Mille Miglia, σημειώνοντας χρόνο ρεκόρ.

Παρόντα επίσης είναι και άλλα οχήματα, όπως η νέα BMW M8 Competition Convertible, η BMW X7 M50i και η BMW M850i Gran Coupe.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ