Πλούσια η παρουσία της Ford στο Goodwood

Πλούσια η παρουσία της Ford στο Goodwood

Η Ford παρατάσσει στο φεστιβάλ ταχύτητας μερικά μοναδικά μοντέλα, δίνοντας την ευκαιρία σε μερικούς να κάνουν μια βόλτα από τη θέση του συνοδηγού.

Πλούσια είναι η παρουσία της Ford στο Goodwood Festival of Speed. Παρατάσσει μερικά μοναδικά μοντέλα, όπως είναι το νέο Focus ST, που κάνει το ντεμπούτο του στη Μ. Βρετανία, η νέα Mustang Shelby GT500, ισχύος 760 ίππων που ντεμπουτάρει στην Ευρώπη και το Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing με το Νο.66, που μετείχε φέτος στον αγώνα Λε Μαν.

Από εκεί και πέρα, στην ειδική Forest Rally Stage και στη διαδρομή του Goodwood των 1,86 χιλιομέτρων θα συμμετάσχει το Ford Fiesta WRC της M-Sport Ford World Rally Team, ενώ το Ford Fusion της Team Penske που κέρδισε το Πρωτάθλημα NASCAR 2018 ντεμπουτάρει στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία, το «παρών» θα δώσει το Ford Zakspeed Turbo Capri του 1980 που αποτίει φόρο τιμής στο Ford Capri, γιορτάζοντας την 50ή επέτειο του μοντέλου, ενώ ο πρωταθλητής ελεγχόμενης υπερστροφής (drift) Βον Γκίτιν τζούνιορ επιστρέφει στο Goodwood με τη Mustang RTR, όπως και ο πρωταγωνιστής του 10ου βίντεο της σειράς Gymkhana, Κεν Μπλοκ με τα Hoonitruck και Escort RS Cosworth.

Πρώτη εμφάνιση για το κοινό πραγματοποιεί το Ford Puma, που βρίσκεται δίπλα στο Kuga, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μια βόλτα στη θέση του συνοδηγού στο Ranger Raptor.

Νέο Focus ST

Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο επτά φορές πρωταθλητής Μεγάλης Βρετανίας, Πολ Σουίφτ. Το όχημα τροφοδοτείται με έναν κινητήρα βενζίνης 2,3 λίτρων EcoBoost, απόδοσης 280 ίππων, εξασφαλίζοντάς του επιτάχυνση έως τα 100 χ.α.ω. σε 5,7δλ. Η διαθέσιμη ροπή ανέρχεται στα 420Nm και προσφέρει καλύτερες ρεπρίζ από το RS της προηγούμενης γενιάς.

Ford Mustang Shelby GT500

Μετά το ντεμπούτο της στην Αμερική, ντεμπουτάρει στην Ευρώπη. Αποδίδει 760 ίππους και η επίδειξή της θα γίνει μέσω του τρεις φορές πρωταθλητή drift, Βον Γκίτιν τζούνιορ.

Ford GT Le Mans

Κάθε ένα από τα τέσσερα εργοστασιακά GT που έλαβαν μέρος στον φετινό αγώνα Λε Μαν, ήταν «επενδυμένο» με ειδικά εορταστικά χρώματα, που παραπέμπουν στις επιτυχίες της Ford στον 24ωρο αγώνα, τόσο στη σύγχρονη εποχή όσο και στη δεκαετία του ’60.

Ford Fiesta WRC

Υποστηρίζεται από την M-Sport Ford World Rally Team στο WRC. Αποδίδει 385 ίππους με 450Nm ροπή μέσω του κινητήρα 1,6 λίτρων EcoBoost. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα 4κίνησης, που το διευκολύνει σε κάθε επιφάνεια. Ο Έλφιν Έβανς, θα πραγματοποιήσει τα περάσματα στην ειδική Forest Rally Stage, αλλά και στη διαδρομή του Goodwood.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ