Nέο MINI Cooper SE

Nέο MINI Cooper SE

Η ΜΙΝΙ παρουσιάζει το νέο MINI Cooper SE, μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση για αστικές μετακινήσεις.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Βρετανικής μάρκαw. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο 3θυρο MINI. Οι διαστάσεις, η σχεδίαση, ο χώρος και το εσωτερικό του νέου MINI Cooper SE βασίζονται στην έκδοση με συμβατικό κινητήρα, το οποίο εξελίχθηκε με γνώμονα την επέκταση της γκάμας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Αντί κάποιου κινητήρα βενζίνης ή diesel, το νέο MINI Cooper SE εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το καπό του. Η συμπαγής μονάδα με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά ισχύος και σύστημα μετάδοσης τοποθετείται στο εμπρός τμήμα του πλαισίου στήριξης μέσω μιας συμπαγούς, σωληνωτής δομής.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου – με ειδική διάταξη – αποτελείται από κυψέλες ιόντων λιθίου που διαιρούνται σε 12 μονάδες. Αυτές σχηματίζουν ένα συγκρότημα σχήματος T, τοποθετημένο στο δάπεδο του οχήματος, που παράγει μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh.

Όπως στο 3θυρο ΜΙΝΙ με κινητήρα καύσης, ο χώρος αποσκευών πίσω από την πίσω πόρτα είναι 211 L, και μπορεί να φτάσει στα 731 L με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες. Η μοναδική μετρήσιμη διαφορά: προκειμένου να διασφαλίζεται η σχετική απόσταση από το έδαφος για τη μπαταρία που τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος, το αμάξωμα του νέου MINI Cooper SE βρίσκεται περίπου 18 mm ψηλότερα σε σχέση με το μοντέλο με συμβατικό σύστημα κίνησης.

Tα ηλεκτρονικά ισχύος προστατεύονται από την ενισχυμένη βάση του προφυλακτήρα και το πλαίσιο στήριξης του ηλεκτροκινητήρα, ενώ η μπαταρία προστατεύεται από μία ανθεκτική βάση. Με βάρος DIN (χωρίς φορτίο) 1.365 kg, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι μόλις 145 kg περίπου βαρύτερο από το 3θυρο MINI Cooper S με κιβώτιο Steptronic.

Η πρίζα φόρτισης βρίσκεται πάνω από τον δεξιό πίσω τροχό – ακριβώς εκεί όπου τοποθετείται η τάπα του ρεζερβουάρ του 3θυρου ΜΙΝΙ με συμβατικό κινητήρα.

Το μοτέρ του νέου MINI Cooper SE αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW/184 hp. Η μέγιστη ροπή των 270 Nm είναι ήδη διαθέσιμη από στάση, όπως σε όλους τους ηλεκτροκινητήρες. Η κινητήρια ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με διάταξη ενός σταδίου και ενσωματωμένο διαφορικό.

Το νέο MINI Cooper SE επιταχύνει από στάση στα 60 km/h σε μόλις 3,9 δλ. Στα πρώτα 60m διατηρεί αβίαστα ίδιο ρυθμό με τα σπορ μοντέλα με συμβατικά  συστήματα κίνησης. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω. σε 7,3 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 150 χ.α.ω.

Προφίλ Οδήγησης MINI ( Driving Modes ) με τέσσερις ρυθμίσεις

Τα MINI Driving Modes επιλέγονται μέσω ενός διακόπτη τοποθετημένου στη δεξιά πλευρά της μπάρας ελέγχου. Ο οδηγός του MINI Cooper SE μπορεί να επιλέξει από τέσσερα προφίλ. Το Sport mode διαφέρει από τη στάνταρ ρύθμιση MID, με μία πιο άμεση, χαρακτηριστική καμπύλη διεύθυνσης και άμεση απόκριση του συστήματος κίνησης.

Ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση με επιλογή δύο επιπέδων απόδοσης

Μέρος της ιδιαίτερης εμπειρίας οδήγησης ενός ηλεκτρικού μοντέλου του BMW Group είναι η λεγόμενη αίσθηση one-pedal. Σε συνθήκες πόλης ειδικότερα, το όχημα επιβραδύνει αισθητά μόλις ο οδηγός πάρει το πόδι του από το γκάζι. Αυτό συμβαίνει επειδή στο coasting mode ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, μετατρέποντας την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική, η οποία επανατροφοδοτείται στη μπαταρία υψηλής τάσης.

Ως αποτέλεσμα, το ηλεκτρικό όχημα μπορεί να επιβραδύνει στις χαμηλές ταχύτητες, χωρίς χρήση των φρένων και κατά συνέπεια να οδηγείται με ένα πεντάλ. Το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας αλλά και ο βαθμός επιβράδυνσης στη φάση ρολαρίσματος (coasting) μπορεί να καθορίζεται μέσω του συστήματος προγραμματισμού ελέγχου του μοτέρ.

Cockpit υψηλών προδιαγραφών με ψηφιακό πίνακα οργάνων

Το νέο MINI Cooper SE εφοδιάζεται στάνταρ με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων που αποτελείται από μία έγχρωμη οθόνη 5,5 ιντσών σε σχεδίαση Black Panel πίσω από το τιμόνι. Στο κέντρο της πλήρως ψηφιακής οθόνης, η ταχύτητα εμφανίζεται αριθμητικά πλαισιωμένη από μια κλίμακα που εμφανίζεται επίσης στο δακτύλιο φώτων του κεντρικού οργάνου – σε κόκκινο (SPORT mode), λευκό (MID) ή πράσινο (GREEN και GREEN+), ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ.

Πηγή: ΜΙΝΙ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ