Όχημα δοκιμών «Power BEV» από την ΒΜW

Όχημα δοκιμών «Power BEV» από την ΒΜW

Εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες πέμπτης γενιάς οι οποίοι αποδίδουν συνολική μέγιστη ισχύ πάνω από 530 kW/720 hp.

Το όχημα δοκιμών «Power BEV» παρουσίασε στο #NEXTGen η BMW. Εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες πέμπτης γενιάς, οι οποίοι αποδίδουν μέγιστη ισχύ πάνω από 530 kW/720 hp, με την επιτάχυνσή του για τα πρώτα 100 χ.α.ω. να έρχονται σε λιγότερο από 3δλ.

Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά γρήγορο στις ευθείες και παράλληλα να προσφέρει σταθερότητα στις στροφές. Το μυστικό της δυναμικής συμπεριφοράς του είναο ανεξάρτητος έλεγχος των μοτέρ του πίσω άξονα. Έτσι, κατέστη δυνατή η κατανομή ροπής μεταξύ των δύο πίσω τροχών για μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

Συγκριτικά με ένα μπλοκέ διαφορικό (περιορισμένης ολίσθησης), επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια, καθώς επιτρέπεται η ενεργή προσαρμογή σε όλες τις οδηγικές συνθήκες.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες πέμπτης γενιάς. Ο ένας τοποθετείται στον εμπρός άξονα και οι άλλοι δύο στον πίσω. Αυτή η γενιά δεν χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες και ένας ηλεκτροκινητήρας του είδους θα κάνει το ντεμπούτο του στη μαζική παραγωγή στο BMW iX3. Απλά, το iX3 θα έχει μόνο ένα μοτέρ αντί τριών.

Το Power BEV βασίζεται σε ένα τρέχον μοντέλο παραγωγής της BMW Σειράς 5. Η ένταξη αυτού του συστήματος επετεύχθη χωρίς να επηρεαστεί η καμπίνα των επιβατών, ενώ επέτρεψε στους μηχανικούς να διερευνήσουν ακόμα πιο διεξοδικά τις δυνατότητες που ανοίγουν τα δύο ανεξάρτητα ελεγχόμενα ηλεκτρικά μοτέρ στον πίσω άξονα με κατανομή ροπής (e-torque vectoring).

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ