Παρουσιάστηκε το Battista

Το πρώτο παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικό hypercar πολυτελείας, έκανε το ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου στο Μοντερέι.


Παρουσιάστηκε το Battista | to10.gr

Στις 16 Αυγούστου από την Automobili Pininfarina, στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου στο Μοντερέι έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Battista, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού, πολυτελούς hypercar. Ο υπεύθυνος σχεδίασης Λούκα Μποργκόνιο εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας, εν ονόματι Pura, ενώ μαζί του ήταν ο πρώην οδηγός της Formula 1, Νικ Χάιντφελντ και ο Ρενέ Βόλμαν, διευθυντής του τμήματος Sports Cars.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και μια βελτιωμένη εκδοχή του οχήματος, με ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα. Αυτό αφορά περισσότερο τους προσκεκλημένους της εταιρείας στο Μοντερέι.

Το Battista είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ιταλία. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στα τέλη του 2020, με τους Χάιντφελντ και Βόλμαν να εργάζονται στενά για να «δέσουν» την ισχύ, τη ροπή και τα προγράμματα του αυτοκινήτου, προκειμένου να προσφέρει μια έντονη συγκινησιακά οδήγηση.

Ο Χάιντφελντ πέρασε πολλές ώρες στον προσομοιωτή, προσπαθώντας να τιθασεύσει τα 1.900 άλογα και τα 2.300Nm ροπής του μοτέρ, βοηθώντας παράλληλα τους μηχανικούς της Automobili Pininfarina να ρυθμίσουν το αεροδυναμικό πακέτο, να μειώσουν την οπισθέλκουσα και να αυξήσουν την παροχή ψύξης.

Μόλις 50 Battista θα διατεθούν στην Ευρώπη, άλλα 50 στη Βόρεια Αμερική και άλλα 50 στη Μέση Ανατολή και την Ασία. Κοστίζει €2.000.000 και οι πωλήσεις του αφορούν επιλεγμένους πελάτες.

Πηγή: Automobili Pininfarina

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο