Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio εφοδιάζονται με μία σειρά τεχνολογικών αναβαθμίσεων που περνούν σε νέο επίπεδο την οδηγική εμπειρία που προσφέρουν τα δύο μοντέλα.


Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio | to10.gr

Νέο σύστημα πολυμέσων, οθόνη αφής, νέα εργονομία και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης (ADAS) με επίπεδο αυτονομίας 2 είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τις νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio να ξεχωρίζουν.

Μανώλης Γλέζος, η φλόγα που δεν τρέμει

Νέο σύστημα πολυμέσων

Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των επτά ιντσών με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8 ιντσών είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό, με τον οδηγό να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Αν θέλει, επιλέγει τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

Εργονομία

Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα είναι τα: Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας), Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο) και Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης).

Υπηρεσίες Alfa Connected

Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών, όπως, τα:

-My Assistant, το οποίο επιτρέπει μέσω ενός κουμπιού, ο χρήστης να ενημερώσει το κέντρο εξυπηρέτησης σε περίπτωση ανάγκης.

-My Remote, το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο από απόσταση μιας σειράς λειτουργιών (κλείδωμα & ξεκλείδωμα θυρών, λειτουργία φώτων, κτλ.) μέσω του κινητού του χρήστη.

-My Car, ένα σύστημα που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί την κατάσταση συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή.

-My Navigation, το προηγμένο σύστημα πολυμέσων που παρέχει πληροφορίες για τη διαδρομή και τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο, ενώ ενημερώνει για πιθανούς κινδύνους.

-My Wi-Fi, μέσω του συστήματος του οποίου μέχρι και οκτώ συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο internet.

-My Theft Assistance, το σύστημα που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του οχήματος σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα κλοπής.

-My Fleet Manager, μια λειτουργία η οποία προσφέρει σειρά πληροφοριών που αφορούν στη διαχείριση στόλων εταιρικών αυτοκινήτων.

Πηγή: Alfa Romeo

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ