Hyundai Kona: 5 αστέρια στο Euro NCAP

Hyundai Kona: 5 αστέρια στο Euro NCAP

Ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα αναδεικνύει το B-SUV της Hyundai αυτό το αποτέλεσμα, έχοντας διακριθεί και στις τέσσερις κατηγορίες, που είναι οι εξής: «Ενηλίκων επιβατών», «Παιδιών», «Πεζών» και «Συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας». «Η κατάκτηση των πέντε αστέρων από τον Euro NCAP για το Νέο Hyundai Kona αποδεικνύει ότι το νεότερο SUV της Hyundai ανταποκρίνεται στα […]

Ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα αναδεικνύει το B-SUV της Hyundai αυτό το αποτέλεσμα, έχοντας διακριθεί και στις τέσσερις κατηγορίες, που είναι οι εξής: «Ενηλίκων επιβατών», «Παιδιών», «Πεζών» και «Συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας».

«Η κατάκτηση των πέντε αστέρων από τον Euro NCAP για το Νέο Hyundai Kona αποδεικνύει ότι το νεότερο SUV της Hyundai ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας των πελατών μας», δήλωσε ο κ. Τόμας Σμιντ, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe, που συνέχισε. «Η κορυφαία αυτή διάκριση αποδεικνύει ότι η Hyundai Motor όχι μόνο προσφέρει τεχνολογικά εξελιγμένες και καινοτόμες λύσεις, αλλά τις καθιστά και εύκολα προσβάσιμες σε όλους».

Hyundai SmartSense – Υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας

Έχοντας στόχο να συμβαδίσει με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, το νέο Kona διαθέτει ένα μεγάλο φάσμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει τα εξής:

Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (Lane Keeping Assist-LKA) πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές και συνέβαλε στην αξιολόγηση των πέντε αστεριών. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό αν το όχημα κινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές. Ο χαρακτηριστικός ήχος που ακούγεται σε ταχύτητες άνω των 60 km/h προειδοποιεί τον οδηγό (και οπτικά) πριν τη διορθωτική κίνηση επαναφοράς του οχήματος σε ασφαλή θέση.

Όσον αφορά στο σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist – FCA), ειδοποιεί τον οδηγό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αν απαιτείται φρενάρει σε τρία στάδια. Πρώτον, ειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, δεύτερον, ελέγχει το φρένο ανάλογα με το στάδιο κινδύνου και τρίτον εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποτραπεί το ατύχημα ή να ελαχιστοποιηθούν τουλάχιστον οι ζημιές, αν η σύγκρουση δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί ήδη από τα 8km/h.

Επιπλέον, ανάμεσα στις τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν από τον ανεξάρτητο φορέα, το νέο Kona διαθέτει συστήματα όπως: High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

Πέραν όλων των παραπάνω, το Kona διαθέτει ικανότητες SUV χάρη στην επιλογή τετρακίνησης και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται και από τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ