ΠΑΟΚ : Αυτή η νίκη πόνεσε

ΠΑΟΚ : Αυτή η νίκη πόνεσε

Η απόφαση του CAS, έκανε σε πολλούς να χάσουν το μεσημεριανό τους ύπνο. Μονόδρομος η αποπομπή του Αυγενάκη από την Κυβέρνηση.

Επιτέλους νίκη. Μην πάει το μυαλό σας στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά στο νομικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προετοιμάστηκε σωστά, με την βοήθεια ξένων δικηγόρων και έφερε το θετικό αποτέλεσμα. Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί ο Δικέφαλος δικαιώθηκε καθώς το CAS αποφάσισε την επιστροφή των 7 βαθμών που αφαιρέθηκαν από την ομάδα με την υπόθεση να επιστρέφεται στην ελληνική δικαιοσύνη. Η τελευταία, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λοζάνης, καλείται να ασχοληθεί επί της ουσίας με την εκδίκασης της υπόθεσης.

Η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη. Γιατί κατάφερε να εκθέσει όσους ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και την δικαιοσύνη που δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα για την κανονικότητα που ήθελαν να μας περάσουν κάποιοι της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αυτή η ομάδα ανθρώπων, που άλλαξε την τελευταία στιγμή, επέλεξε με μια γελοία επιχειρηματολογία να παίξει το ρόλο του δικαστή. Το άσχημο στην υπόθεση είναι πως και οι κανονικοί δικαστές αποδέχθηκαν την εισήγηση των «συναδέλφων» τους και έκλεισαν τα αφτιά και τα μάτια τους χωρίς να ασχοληθούν με την ουσία της υπόθεσης.

Σε ένα κανονικό δικαστήριο με κανονικούς δικαστές όπως το CAS τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε σωστά και δικαιώθηκε. Όσοι το είχαν σίγουρο πως ο Δικέφαλος θα «έτρωγε» τα μούτρα του καλά θα κάνουν να επανέλθουν στην πραγματικότητα γιατί αν συνεχίσουν με το ίδιο σκεπτικό θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Στη Μικράς Ασίας, δεν πρέπει να επαναπαυτούν. Να μην χαλαρώσουν γιατί η υπόθεση ακόμα δεν έχει κλείσει. Πρέπει να δείξουν την ίδια σοβαρότητα και ετοιμότητα όταν κάποιο δικαστήριο θα ασχοληθεί με την υπόθεση.

Εκτεθειμένη απ’ αυτή την απόφαση βγαίνει και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον ενός στενού του συνεργάτη που σίγουρα δεν θα αισθάνεται άνετα μετά την απόφαση που έλαβε το CAS. Ο Λευτέρης Αυγενάκης που φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που δημιούργησε θα πρέπει να απομακρυνθεί. Ο ΠΑΟΚ το φωνάζει εδώ και μήνες και από σήμερα θα το ζητάει με κάθε τρόπο από τα κυβερνητικά στελέχη. Για τους Ασπρόμαυρους ο κρητικός υπουργός είναι persona non grata.

Με την επιστροφή των 7 βαθμών δίδεται μια ακόμα ευκαιρία στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση. Γιατί αυτοί οι βαθμοί κερδήθηκαν στο γήπεδο και όχι σε κάποια δικαστική αίθουσα. Το έργο τους όμως δεν θα είναι εύκολο. Η ομάδα δεν μπορεί να σηκώσει το ανάστημα της. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρεύει στα αποδυτήρια είναι πολλά με το πιο σημαντικό να είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στο +3 από την ΑΕΚ και καλούνται όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα να αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα και στα επόμενα τρία παιχνίδια να υπερασπιστούν αυτή τη διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ