Όταν παίρνεις παράταση ζωής…

Όταν παίρνεις παράταση ζωής…

Τώρα που καταλάγιασαν οι πανηγυρισμοί του ΠΑΟΚ επειδή (προς το παρόν) δεν υποβιβάστηκε ή έχασε το περσινό πρωτάθλημα ας θυμίσουμε την αλήθεια στην υπόθεση. Όχι την «δική τους» που είναι ταλαιπωρημένη…

Είχε πλάκα η χθεσινή μέρα. Μια έκρηξη από αυτούς που ήθελαν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο έφερε η απόφαση του CAS! Και δώστου αναρτήσεις από τον Γιώργη, ανακοινώσεις από τον ΠΑΟΚ, «πύρινα άρθρα» από τους υπαλλήλους των «εξυγιαντών», απειλές, κραυγές για παραιτήσεις και διάφορα άλλα κλασσικά εικονογραφημένα, εθνικοαπελευθερωτικά. Αν μείνεις στην «ενημέρωση» των υπαλλήλων της «εξυγίανσης» νομίζεις ότι όχι μόνο δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ αλλά το CAS αποφάσισε να του απονείμει και 2-3 πρωταθλήματα δώρο για ψυχική οδύνη!

Και όμως η αλήθεια είναι τόσο διαφορετική που σε κάνει να βάλεις τα γέλια. Η αλήθεια βεβαίως που στο απέναντι «στρατόπεδο» έχει… ταλαιπωρηθεί επανηλλειμένως. Αλλά το θέμα μας δεν είναι η προπαγάνδα τους, το πώς επιδιώκουν να κάνουν το άσπρο-μαύρο και όλα τα σχετικά. Δικαίωμα τους, δικαίωμα και του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για την παράταση ζωής που πήρε.

Γιατί αν κάτι κέρδισε χθες ο ΠΑΟΚ με την απόφαση του CAS, την μη απόφαση για την ακρίβεια, είναι πως κέρδισε χρόνο. Από την στιγμή που το CAS δεν αποφάσισε να τον τιμωρήσει για την πολυιδιοκτησία που έχει καταδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια είναι λογικό να υπάρχει μια ανακούφιση στον ΠΑΟΚ. Από την ανακούφιση έως την δικαίωση και τις άναρθρες κραυγές είναι τεράστια η απόσταση. Πάμε να δούμε λοιπόν το «θέατρο του παραλόγου» που έχουν στήσει οι καρντάσηδες αλλά και οι Αθηναίοι «καρντάσηδες».

Να τα πάρουμε με την σειρά. Το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, προσπάθησε να βάλει στον πειθαρχικό κώδικα την ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία. Τον πήρε χαμπάρι ο Ολυμπιακός τον έκραξε και ο Γραμμένος άρον-άρον το απέσυρε. Είπε πως έγινε κατά λάθος. Κατά τα άλλα όμως έβγαλε τελείως την πολυιδιοκτησία! Ποιος έχει την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυιδιοκτησίας; Ποιος παραχώρησε αποκλειστικά στον ν. 2725/1999 και στην ΕΕΑ τις αρμοδιότητες για τα θέματα αυτά; Η Ε.Π.Ο., με την ψήφο και του Μάκη Γκαγκάτση.

Στην συνέχεια ήρθε η καταγγελία του Ολυμπιακού για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Και πήγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που βάσει αθλητικού νόμου έπρεπε να κρίνει το θέμα. Από την στιγμή που ο Γραμμένος έβγαλε από την ΕΠΟ την πολυιδιοκτησία ήταν και η μόνη αρμόδια επιτροπή να την κρίνει. Και την έκρινε αποφασίζοντας πως όντως το ανηψάκι του Ιβάν, ο Καλπαζίδης που είναι στην Ξάνθη δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις όπου εν τέλει ο Σαββίδης έχει στην κατοχή του και τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Σας θυμίζω επίσης ότι ο ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ είχε πει το κωμικό πως ο Σαββίδης δεν είναι στον ΠΑΟΚ. Είχε «καταρρίψει τον μύθο» όπως έλεγαν τότε. Αφού γέλασαν και οι καμάρες της Θεσσαλονίκης στην πορεία και αφού βγήκε η απόφαση «επανέφεραν» τον Σαββίδη ως το αφεντικό του ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση πήγε σε πρώτο βαθμό στη Λίγκα και δεύτερο βαθμό στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και επικυρώθηκε η πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης τελεσίδικα. Η εισήγηση της ΕΕΑ ήταν δεσμευτική, η ΕΕΑ που θυμίζω πως δεν επιβάλλει ποινές.

Τι άλλαξε από όλα τα παραπάνω η (μη) απόφαση του CAS; Δικαίωσε τον ΠΑΟΚ όπως πανηγυρίζουν οι υπάλληλοι της «εξυγίανσης»; Δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία;

Αν το CAS θεωρούσε πως δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία, αν θεωρούσε πως ο ΠΑΟΚ είναι αδικημένος τότε γιατί δεν έβγαλε αυτό την απόφαση; Γιατί πολύ απλά τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν άλλαξε. Το CAS πέταξε από πάνω του την ευθύνη. Στην ανακοίνωση του αλλά και στην γραπτή απόφαση του δέχεται ξεκάθαρα τον ρόλο της ΕΕΑ. Η ΕΕΑ είναι αυτή που πήρε τα στοιχεία και αφού τα εξέτασε αποφάσισε πολυιδιοκτησία. Και τα στοιχεία αυτά πήγαν στα δικαστήρια. Η μόνη διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ είναι πως το CAS ζητάει από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εξετάσει τα στοιχεία και αυτή. Να μην θεωρήσει δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ, την οποία αναγνωρίζει κανονικά. Άρα ούτε ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε, ούτε ακυρώθηκε η πολυιδιοκτησία.

Να γίνει ξανά η δίκη και να δικάσει στην ουσία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ζητάει το CAS. Επιστρέφει την υπόθεση σε αυτούς που βρίζει και απειλεί εδώ και μήνες ο ΠΑΟΚ, επίσημος και ανεπίσημος! Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχεται επίσης ξεκάθαρα πως ο Ολυμπιακός έχει ρόλο στην υπόθεση και είναι διάδικος. Θυμίζω ο ΠΑΟΚ από την αρχή προσπαθεί να τον βγάλει από την υπόθεση. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι σε αυτή με σφραγίδα CAS.

Πανηγυρίζουν στον ΠΑΟΚ για την επιστροφή των 7 βαθμών και το βλέπουν ως δικαίωση. Ούτε 10 χρονών παιδί… Από την στιγμή που το CAS γυρνάει την υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό πως είναι δυνατόν να ισχύσει η οποιαδήποτε ποινή; Το αυτονόητο γίνεται και όποια ποινή προκύψει, αν προκύψει, θα μπει μετά. Αν δεν προλάβει αυτό το πρωτάθλημα, στο άλλο πρωτάθλημα.

Έτσι μπορεί να βρεθεί ο ΠΑΟΚ με ένα -7 από την νέα σεζόν, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα.
Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ πήρε παράταση ζωής, μια δεύτερη ευκαιρία μήπως και την γλιτώσει. Ο Καλπάζίδης συνεχίζει να έχει την Ξάνθη, συνεχίζει να είναι ανιψιός του Σαββίδη, η εισήγηση της ΕΕΑ παραμένει και μάλιστα η σοβαρότητα και η εγκυρότητα της ενισχυμένη από το CAS, τα στοιχεία που θα πάνε στην εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων είναι τα ίδια, η διαδρομή του χρήματος και τα στοιχεία από τις τράπεζες είναι τα ίδια. Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί ξανά να δικαστεί για την πολυιδιοκτησία που οι τακτικοί δικαστές έχουν ήδη αποφασίσει. Και θα αποφασίσουν ξανά, τι θα το μάθουμε όταν έρθει η ώρα.

Και το παράλογο της προπαγάνδας συνεχίζεται με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει για τη μη απόφαση και τη νέα δίκη από την Επιτροπή Εφέσεων για πολυιδιοκτησία την οποία καλεί να παραιτηθεί.

Αν λοιπόν σώζεις έστω για λίγο τον υποβιβασμό ή το -7 και το περσινό πρωτάθλημα είναι λογικό να πανηγυρίζεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ξέρουν άλλωστε πως επί της ουσίας απλά πήραν μια δεύτερη ευκαιρία. Θα δικαστούν ξανά για πολυιδιοκτησία. Κατά τα άλλα τα δικαστήρια θα αποφασίσουν, όσο οι δικοί τους «δικαστές» θα λένε ξανά το κοντό και το μακρύ τους.

Ας περιμένουμε (ξανά) την απόφαση των κανονικών δικαστηρίων. Έως τότε στον Ολυμπιακό προετοιμάζουν την φιέστα και θέλουν την Κυριακή να κάνουν το +17, +20 από τον δεύτερο και καταιδρωμένο ΠΑΟΚ που διασύρεται αγωνιστικά (και) στα πλέι οφ και θα παλέψει με την ΑΕΚ για την θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ