Σιγά μην ξενερώσω για μια στραβή στο 90΄

Σιγά μην ξενερώσω για μια στραβή στο 90΄

Ο Ολυμπιακός «άδειασε» μετά τον ΟΦΗ, το «πλήρωσε» με μια ήττα που όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με αυτά που έχει πετύχει φέτος. Η κανονικότητα και της 2ης θέσης, το +14, το αήττητο και οι γραφικοί…

Θα ξεκινήσω τηρώντας το σαβουάρ βιβρ του ποδοσφαίρου, για να θυμηθώ και την μανία του μέγα ΠΑΟΚτζή, Ζαμπούνη. Ο ΠΑΟΚ είχε κίνητρο στο Καραϊσκάκη, έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε, έβαλε στο «τραπέζι» νέα πλάνα, προσπάθησε να κάνει την έκπληξη και με ένα γκολ στο 90΄το πέτυχε. Είχε απέναντι του τον χειρότερο φετινό Ολυμπιακό και τελικά τον νίκησε στο φινάλε, πήρε ένα τρίποντο που τον κρατά στη 2η θέση ως φαβορί. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που βεβαίως ήθελε, εδώ που φτάσαμε να κρατήσει το αήττητο, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως μετά τον ΟΦΗ έχει «αδειάσει». Και δεν το λέω εγώ, το είπε ξανά και ο Μαρτίνς τονίζοντας πως πρέπει να βρει η ομάδα ξανά την αδρεναλίνη της.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σταμάτησε στα 43 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα. Το τρίτο ρεκόρ σε όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε χρονιά «εξυγίανσης» όπου τους διέσυρε όλους και πήρε το πιο αντρίκειο και παντελονάτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ακόμη και οι ορκισμένοι εχθροί του, οι γεννημένοι κομπλεξικοί αντί-Ολυμπιακοί το έχουν παραδεχθεί δημοσίως πως αυτός ο Ολυμπιακός πήρε με το σπαθί του το πρωτάθλημα.

Μην κοιτάτε τώρα που ξεφτιλίζονται για το μεροκάματο και προσπαθούν να αλλάξουν το «περιτύλιγμα» γιατί έτσι πρέπει για το αφεντικό. Οι γραφικοί παραμένουν γραφικοί ότι και να γίνει.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τους υπάλληλους της «εξυγίανσης» και ας επιστρέψουμε στο «ζουμί». Ο Ολυμπιακός από το ημίχρονο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μοιάζει να έχει «σβήσει μηχανή». Θυμίζω πως στην επανάληψη με την ΑΕΚ ήταν κακός, με τον ΟΦΗ δεν ήταν καλός, με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ ήταν κάκιστος, με τον Άρη έπαιξε με άλλη 11αδα και απέναντι σε… 10 και χθες στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ πιστοποίησε πως έχει «αδειάσει».

Σαφέστατα ενοχλεί μια ήττα. Πάντα, αλλά είναι ικανή μια στραβή στο 90΄ απέναντι σε μια ομάδα που δεν την «βλέπει» να χαλάσει ολόκληρη χρονιά; Σοβαροί να είμαστε. Και στην τελική ο Ολυμπιακός τα ματς που έπρεπε να τα πάρει τα πήρε. Και απέναντι στον ΠΑΟΚ τον «καθάρισε» δύο φορές μέσα στην Τούμπα, τον πέταξε και έξω από το Κύπελλο του Βαγγέλη Γραμμένου με το 2-0 στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει πετύχει τόσα πολλά που η χθεσινή ήττα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Προσωπικά, το έχω ξαναγράψει, το αήττητο δεν μου λέει και κάτι φοβερό. Δεν λέω πως θα ήταν σπουδαίο αν το κράταγε, αλλά δεν θα πάρει… δεύτερο πρωτάθλημα με αυτό. Στην τελική ποιο είναι πιο σημαντικό αήττητο από το φετινό σερί των 33 αγώνων χωρίς ήττα του Ολυμπιακού; Με πλέι οφ και ντέρμπι Χ4;

Ή μήπως θα προτιμούσε ο οπαδός του Ολυμπιακού να κρατήσει το αήττητο αλλά να χάσει το κύπελλο; Ωραία είναι να τα θέλεις όλα και να τα διεκδικείς μέχρι τέλους, υπάρχει όμως και η στραβή στην μπάλα.
Και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα διπλό σημαντικό για τον στόχο του. Την 2η θέση δηλαδή που αποτελεί για τα κυβικά του υπέρβαση, για να ξέρουμε τι λέμε. Επιστροφή στην κανονικότητα έχουμε και στη 2η θέση, όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα λύσουν μόνοι τους τις διαφορές τους με τον Ολυμπιακό να τους παρακολουθεί αμέριμνος από το +14.

Ο Ολυμπιακός που έχει την ευκαιρία στα δύο ματς που απομένουν με ΟΦΗ και ΑΕΚ να ξεκουράσει όλους τους βασικούς του, να παίξουν και τα νέα παιδιά, να παίξουν και οι ρεζέρβες. Ο Μασούρας και ο Μπουχαλάκης για παράδειγμα έχουν κάνει φέτος μια 50αρα αγώνες, απαιτητικούς με Ευρώπη όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ… αποσύρθηκαν από τον Αύγουστο.

Ο Ολυμπιακός χθες έχασε το αήττητο αλλά θαρρώ πως κέρδισε το κύπελλο. Τι εννοεί ο… ποιητής;
Η ήττα από τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για τον τελικό του Κυπέλλου. «Τσιτώνει» ξανά την ομάδα και συνάμα την συγκεντρώνει απόλυτα στο ματς της 26ης Ιουλίου. Διαδικαστικό χαρακτήρα έχουν τα τελευταία δύο ματς των πλέι οφ. Υπάρχει πλέον μόνο ο τελικός του Κυπέλλου, και μετά η Γουλβς.

Εν κατακλείδι, τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει όλα όσα με υπομονή, πλάνο και πολύ δουλειά έχτισε ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς. Σε αυτά τα 24 χρόνια όπου ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 20 πρωταθλήματα υπάρχουν πολλές παρόμοιες καταστάσεις. Με τους ερυθρόλευκους να έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και να χαλαρώνουν δίνοντας την ευκαιρία στους δευτερότριτους να γελάσει το χειλάκι τους. Όπως συνέβη χθες στο Καραϊσκάκη.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους γραφικούς στον κόσμο τους, να φαντασιώνονται… εξοχικά στο -14 και ας δούμε την συνέχεια μιας ατελείωτης σεζόν για τον Ολυμπιακό. Το νταμπλ είναι στόχος, φέρνει κίνητρο και αν με το καλό έρθει θα κλείσει ιδανικά μια έτσι και αλλιώς άκρως πετυχημένη σεζόν για τους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ