Ολυμπιακός : Υπόθεση των Τσιμίκα, Γκιγιέρμε και Φορτούνη…

Ολυμπιακός : Υπόθεση των Τσιμίκα, Γκιγιέρμε και Φορτούνη…

Οταν ο αντίπαλος παίζει με τρεις στόπερ κόβοντας το παιχνίδι από τον άξονα τότε η διείσδυση από τα πλάγια καθίσταται επιτακτική και ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να την διαθέτει. Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τους ερυθρόλευκους αν ο Κώστας Φορτούνης επανέφερε στο ρεπερτόριό του την κάθετη κίνηση με την μπάλα, προσπερνώντας του αντιπάλους του.

Εχει για πολλά πράγματα να πονοκεφαλιάζει ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ και στη συνέχεια, της ρεβάνς με την Γουλβς. Κυρίως για την ένταση που (δεν) βάζει η ομάδα στο παιχνίδι της. Η ένταση είναι κυρίως δουλειά που ξεκινάει από τη μεσαία γραμμή. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει θέμα. Για να λυθεί πρέπει να επανέλθει σε… χειμωνιάτικους ρυθμούς ο Γκιγιέρμε.

Αυτός ρυθμίζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και δίνει το σύνθημα για το πως θα κινηθούν οι υπόλοιποι. Ο Βραζιλιάνος δεν απλώνει τη συμμετοχή του σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μοιάζει σαν να επιλέγει πότε θα βάλει ένταση στο παιχνίδι του και πότε θα παρακολουθθεί το ματς κάνοντας τα λιγότερα δυνατά ώστε να παρατείνει την παρουσία του στο γήπεδο. Στον βαθμό που θα επανέλθει χωρίς να κάνει οικονομία δυνάμεων, θα μεταβληθεί και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Ο δεύτερος παίκτης κλειδί είναι ο Τσιμίκας. Μετά τον τραυαματισμό, έχει περιορίσει την επιθετική παρουσία του στο παιχνίδι. Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να ρισκάρει φοβούμενος νέο τραυαματισμό. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που κάνει ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού με δική του πρωτοβουλία χωρίς τη συναίνεση του προπονητή του. Ο Τσιμίκας ανεβαίνει λιγότερες φορές κι ακόμα λιγότερες είναι αυτές που πάει στις προσωπικές ενέργειες για να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων. Από τότε που έφυγε ο Ποντένσε είναι ο Τσιμίκας που πηγαίνει σε ενέργειες ένας εναντίον ενός.

Ο Βαλμπουενά βασίζει το παιχνίδι του σε συνεργασίες κι ο Μασούρας είναι παίκτης που θα συγκλίνει για να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα μέσα στην περιοχή. Οταν ο Τσιμίκας δεν βαγαίνει μπροστά λιγοστεύουν οι πιθανότητες να δημιουργηθούν ρήγματα από τα άκρα. Οταν μάλιστα ο αντίπαλος παίζει με τρεις στόπερ κόβοντας το παιχνίδι από τον άξονα τότε η διείσδυση από τα πλάγια καθίσταται επιτακτική και ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να την διαθέτει.

Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τους ερυθρόλευκους αν ο Κώστας Φορτούνης επανέφερε στο ρεπερτόριό του την κάθετη κίνηση με την μπάλα, προσπερνώντας του αντιπάλους του. Στον βαθμό που αυτός δεν είναι έτοιμος να το κάνει κι ο Τσιμίκας ανεβαίνει λιγότερες φορές, ο Ολυμπιακός θα ψάχνει λύσεις από τα στημένα του Βαλμπουενά και τις συνεργασίες του Γάλλου με τον Ομάρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει λίγο καιρό μπροστά του για να βρει λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Οι δε παίκτες που φέρνει κάθε φορά από τον πάγκο μπορεί να του λύνουν ένα πρόβλημα αλλά του δημιουργούν άλλα. Ο Μπρούνο -για παράδειγμα- έχει στο ρεπερτόριό του την προσωπική ενέργεια αλλά υποφέρει τακτικά και έχει επιπόλαιες αμυντικές αντιδράσεις. Ενώ στη φάση του γκολ με τον ΠΑΟΚ έχει γυρίσει πίσω επιτηρώντας τον Ροντρίγκο, τον αφήνει να περάσει από μπροστά του και να πάρει την πάσα από τον Μαουρίσιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ