Οι δύο όψεις του Τσάβι Ρόκα

Οι δύο όψεις του Τσάβι Ρόκα

Από τη μία, μεταγραφικές επιλογές που πείθουν και αξίζουν την υπέρβαση... Από την άλλη, επιλογές χωρίς προφανή λογική σε γεμάτες θέσεις... Τα περίεργα του Καταλανού μέχρι στιγμής...

Δισυπόστατος… αποδεικνύεται ο Τσάβι Ρόκα μέχρι στιγμής… Από τη μία, ο Καταλανός πιστώνεται την απόκτηση του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα ή του Γιασίν Αγιούμπ και του Καρλίτος τον Ιανουάριο. Ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, με προδιαγραφές υψηλότερες από το «βαλάντιο» που διαθέτει ο Παναθηναϊκός αυτή τη χρονική περίοδο.

Από την άλλη, κάποιες άλλες μεταγραφές δεν ταιριάζουν με τα λεγόμενα του. Ο Ρόκα έσπευσε να φέρει στο Κορωπί τον Φραν Βέλεθ, έναν μέτριο Ισπανό στόπερ στην ηλικία των 30 ετών με υψηλότερες αποδοχές από τον Πούγγουρα και τον Σένκεφελντ. Τώρα, διαπραγματεύεται με τον Αντόνιο Ξαβιέ, έναν 28χρονο Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος διάγει τον ποδοσφαιρικό βίο του στη μετριότητα. Διότι αποκλείεται ένα μεγάλο χαμένο ταλέντο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου να ξεχάστηκε τόσο καιρό στην άσημη… Τοντέλα.

Στα άκρα της επίθεσης ο Παναθηναϊκός έχει γεμίσει… Αποκτήθηκε ο Αϊτόρ και έρχεται ο Βιγιαφάνιες ο οποίος με τα πράσινα ξεχώρισε ως δεξιός εξτρέμ. Ο Χατζηγιοβάνης ανανέωσε με την προοπτική να παίξει βασικός και ο Εμμανουηλίδης επέστρεψε για να μείνει. Επίσης, ο Κολοβός και ο Μπεκ έχουν συμβόλαιο, όπως και ο Γιοάν Μολό, ο οποίος περιμένει την αποδέσμευση του. Με τα δεδομένα, τους αστερίσκους και τις εκκρεμότητες, ο Ρόκα προσανατολίζεται να φέρει άλλον έναν πλάγιο επιθετικό. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία κίνηση που εγείρει ερωτηματικά.

Σαφώς, όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Εκ του αποτελέσματος. Ίσως ο Ξαβιέ, εφόσον ενταχτεί στο ρόστερ του Τριφυλλιού, να αποδειχτεί λίρα εκατό… Αλλά, η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό του 28χρονου επιθετικού δεν πείθει. Δεν είναι ο Αϊτόρ, ο οποίος στα 24 χρόνια του έχει παρουσιάσει αλματώδη βελτίωση και άξιζε η υπέρβαση στο οικονομικό. Προφανώς και δεν θα κοστίσουν το ίδιο, αλλά ο Ξαβιέ, ως επιλογή του τεχνικού διευθυντή, σίγουρα θα στερήσει χρόνο από τον Χατζηγιοβάνη ή τον Εμμανουηλίδη. Και κυριολεκτικά, δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο υπογράφων το έθιξε και στο προηγούμενο blog… Ο Ρόκα και ο Πογιάτος δεν πρέπει να επαναλάβουν τη «στραματσονιάδα». Να αφελληνιστεί το ρόστερ και να κατακλυστεί από μέτριους ξένους. Ναι, στους αλλοδαπούς με εξέλιξη, με προοπτική και με αξία. Όχι σε παίκτες προχωρημένης ηλικίας από το εξωτερικό, οι οποίοι ουδέποτε ξεχώρισαν. Δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό. Καλύτερα να παίξουν οι μικροί…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ