Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού συνέντριψε το σύστημα

Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού συνέντριψε το σύστημα

Το 45ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού γράφεται στην ιστορία, διότι ποτέ πριν, καμία ομάδα, δεν κατέκτησε τίτλο κόντρα σε τόσους πολλούς, δεδηλωμένους και ορκισμένους εχθρούς.

Από την αρχή της χρονιάς, σε όλα τα σημειώματα για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2019-20, επισημαίναμε ότι η φετινή version των Ερυθρόλευκων δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη. Ο φετινός Ολυμπιακός χτίστηκε, δομήθηκε με στόχο να κάνει αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε απίθανο: Να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Να συντρίψει με ποδόσφαιρο το εγχώριο σύστημα και τα -από αγωνιστική σε αγωνιστική- μπλόκα του.

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20, είναι δημιούργημα, πρωτίστως, του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ίδιος αποφάσισε να διατηρήσει τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Ο ίδιος επέλεξε να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός τις σκέψεις/εισηγήσεις των σπουδαίων ποδοσφαιρανθρώπων που διαθέτει στο δυναμικό του, όπως ο Μοντέστο και ο Καρεμπέ. Ο ίδιος επένδυσε πάνω από 15 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, για να ενισχύσει ένα ρόστερ που χτίστηκε με μεθοδικότητα, σωστό και ενδελεχές σκάουτινγκ την τελευταία 2ετία.

Ο Ολυμπιακός της σεζόν 2019-20, είναι μια ομάδα που από την πρώτη στιγμή επένδυσε στο ποδόσφαιρο. Κόντρα σε ό,τι ήλπιζαν οι εξωγενείς παράγοντες που προσπαθούσαν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, κόντρα στους «Φωτιάδες» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κόντρα στους διάφορους ταγούς της εξυγίανσης και των εξαρτήσεων, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του προπονήθηκαν την… απάθεια. Στην ψυχρή αντιμετώπιση της εναντίον τους αλητείας, εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ναι, ο Ολυμπιακός πήρε ένα πρωτάθλημα που έγινε προσπάθεια να στηθεί. Σοβαρή προσπάθεια. Σε ακραίο σημείο. Με ακραίες αποφάσεις. Με ανθρώπους-όργανα να επιλέγουν ευθαρσώς την αλλοίωση της πραγματικότητας ακόμη και με VAR. Με αποφάσεις δικαστικών οργάνων να θυμηδία, αποτροπιασμό.

Ο Ολυμπιακός του 45ου πρωταθλήματος είναι η ομάδα που έδειξε στο ελληνικό κοινό πώς κερδίζεις το σύστημα. Με ποδόσφαιρο. Διότι, πάντα, στο φινάλε το ποδόσφαιρο κερδίζει τους κλέφτες και τους απατεώνες. Και δικαιώνει εκείνους που δεν βιάζουν τη λογική. Που επενδύουν στην υγεία και την… μπάλα.

Το ποδόσφαιρο, το πραγματικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε το σύστημα. Το εξευτέλισε. Το διέσυρε. Το 45ο πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Διότι κατακτήθηκε κόντρα σε όλους. Ποτέ πριν, καμία ομάδα, δεν κατέκτησε τίτλο κόντρα σε τόσους πολλούς, δεδηλωμένους και ορκισμένους εχθρούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ