Ολυμπιακός : Εγινε (πάλι) Πειραιώτικα και Πασαλιμανιώτικα!

Ολυμπιακός : Εγινε (πάλι) Πειραιώτικα και Πασαλιμανιώτικα!

Ο Ολυμπιακός πρωτοπόρησε ακόμα και στον τρόπο που γιόρτασε με τον κόσμο του την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προτάσσοντας θεμελιώδεις αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ελπίδα. Προβάλλοντας τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Το κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που στο τέλος αναδεικνύει πρωταθλητές και φανερώνει τον καλύτερο. Στο κανονικό ποδόσφαιρο, εκείνο που παίζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές υπήρξε ο καλύτερος κι ήταν εκείνος που έκανε την φιέστα. Για το… ποδόσφαιρο εκτός των τεσσάρων γραμμών μπορούμε να πούμε πολλά γιατί έγιναν πολλά κι εξακολουθούν να γίνονται. Δυστυχώς θα γίνονται για καιρό ακόμα. Αν όμως δεν επενδύσεις στο κανονικό ποδόσφαιρο ίσως χαρείς πρόσκαιρα αλλά δεν θα μπορέσεις να χαρείς για πολύ καιρό. Κι Ολυμπιακός έχει μάθει να χαίρεται για πολύ καιρό. Κι αν εκτός των τεσσάρων γραμμών κάποιοι άλλοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα όταν η μπάλα αρχίζει να κυλάει στο χορτάρι φαίνεται καθαρά η υπεροχή του.

Η κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος ήταν ζήτημα αγωνιστικής υπεροχής. Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση. Ελάχιστα σχετίζονται με το κανονικό ποδόσφαιρο. Εκεί για να διακριθείς πρέπει να έχεις ομάδα. Καλή ομάδα με καλούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητή. Να έχεις σχέδιο και πλάνο. Στοχοπροσήλωση κι υπομονή. Ο Ολυμπιακός τα είχε και ανταμείφτηκε. Την ανωτερότητά τοπ δεν την αμφισβήτησε κανείς. Μόνο μίζερες φωνές βρέθηκαν να ψελλίσουν δυο τρεις κουβέντες κι αυτές για να μειώσουν την αξία του και να κοντύνουν την μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του ήταν κυρίαρχοι από όποια οπτική και να το δει κανείς.

Ακόμα και η στατιστική ομολογεί τον θρίαμβό τους. Καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση, περισσότερες ευκαιρίες, πρώτος σκόρερ, πρώτος σε ασίστ. Όπως και να το πάρεις η υπεροχή του ήταν πασιφανής. Η βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο μαρτυρά κι αυτή του λόγους το αληθές. Το βράδυ της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έδειξε ότι στο καλό του διάστημα δεν παίζεται. Είναι καταιγιστικός και δεν ξέρεις από πού θα επιτεθεί και με ποιο τρόπο θα φτάσει μέχρι το αντίπαλο τέρμα. Η ΑΕΚ το προσπάθησε φιλότιμα αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον καταιγισμό πυρός. Ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά δεν άφησαν περιθώρια στους κιτρινόμαυρους να παραμείνουν με αξιώσεις στην αναμέτρηση. Το έργο είχε κριθεί στα πρώτα είκοσι λεπτά.

Ο καταιγισμός ήταν σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού στην διαδικασία των πλέι οφ. Κάπως έτσι το 45ο πρωτάθλημα των ερυθρολεύκων πέρασε στην ιστορία με μια φιέστα αλλιώτικη από τις άλλες. Με μια επίδειξη φιλάθλου πνεύματος και σύνδεσης του αθλητισμού με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ο Ολυμπιακός πρωτοπόρησε ακόμα και στον τρόπο που γιόρτασε με τον κόσμο του την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προτάσσοντας θεμελιώδεις αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ελπίδα. Προβάλλοντας τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Την ώρα που η ομάδα κυριαρχεί στην χώρα και συνεχίζει στην Ευρώπη προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της. Βάζοντας τον Πειραιά στο κέντρο της προσοχής και γκρεμίζοντας τα τείχη που σήκωσε ανάμεσα στους ανθρώπους η πανδημία του κορωνοϊού. Γιατί το να διαφέρεις από όλους τους αποδεικνύεται στην πράξη. Όπως στην πράξη αποδείχτηκε ποιος ήταν φέτος μέσα στα γήπεδα ο (πολύ) καλύτερος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ