Λουί Ντουκρουέ: Ενας πρίγκιπας επιβεβαιώνει το (ποδοσφαιρικό) επίτευγμα

Λουί Ντουκρουέ: Ενας πρίγκιπας επιβεβαιώνει το (ποδοσφαιρικό) επίτευγμα

Ο ανιψιός του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Λουί Ντουκρουέ μπαίνει στο οργανόγραμμα Ολυμπιακού - Νότιγχαμ. Ενα παράσημο για τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό της ευρωπαϊκής ελίτ.

Για να δομηθεί μια ομάδα επιτυχημένη, που θα κατακτά τίτλους, θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες και νίκες και θα μπει στο κλειστό κλαμπ της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χρειάζονται πολλά πράγματα. Κυρίως, όμως, απαιτείται διάθεση, έμπνευση, αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη και πράξεις. Πράξεις σοβαρές, καίριες, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις. Σαν αυτές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός της τελευταίας 10ετίας. Της 10ετίας που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στα ηνία του συλλόγου.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είναι ο βασικός υπαίτιος, τόσο για τις όποιες κακές στιγμές, όσο και για τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου. Ο ίδιος επέλεξε τους συνεργάτες του, ο ίδιος τους άλλαξε όταν έκρινε ότι έπρεπε να το κάνει, ο ίδιος ενέπνευσε τον οργανισμό των Πειραιωτών, να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σοβαρά κλαμπ της Ευρώπης. Ένα κλαμπ που έχει φωνή και «πέρασμα» σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις του ποδοσφαίρου. Ενα κλαμπ που έφτασε στο σημείο να βρίσκει/παράγει ποδοσφαιριστές που πωλούνται με ποσά της τάξης των 15-20 εκατομμυρίων. Ένα κλαμπ που συναναστρέφεται με την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένα κλαμπ που έφτασε στο σημείο να μπορεί να προσλαμβάνει παράγοντας την ελίτ της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ακόμη και… πρίγκιπες.

Το σενάριο που δημοσιεύτηκε στη Γαλλία, αναφορικά με τη σύνδεση του τέως βοηθού αντιπροέδρου και βοηθό CEO της Μονακό, Λουί Ρομπέρ Πολ Ντουκρουέ με τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ, έγινε δεκτό με σκεπτικισμό σε πρώτη φάση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι ο γιος της πριγκίπισσας Στεφανί του Μονακό, θα εργαστεί για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Ο 15ος στη σειρά διάδοχος του θρόνου του Πριγκιπάτου, παραιτήθηκε από την ομάδα της γενέτειράς του, με σκοπό να αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό. Ενα πρόσωπο που θεωρείται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα επιστρέψει στους Μονεγάσκους, με σκοπό να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας του πριγκιπάτου. Ένα πρόσωπο ξεχωριστό για τον θείο του, πρίγκιπα Αλβέρτο ΙΙ, ο οποίος τον προορίζει για σημαντικούς ρόλους στις επιχειρήσεις και τις γενικότερες δράσεις της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι. Θεωρείται εξαιρετικά ικανός και ευφυής, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 27 ετών.

Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες: Ο Ντουκρουέ θα αποτελέσει συνεργάτη του Φρανσουά Μοντέστο (σ.σ. αγωνίστηκε επί 6 χρόνια στη Μονακό) και του Ζοσέ Ανιγκό (πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ), τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Επί της ουσίας, επιλέχθηκε να εργαστεί στους Ερυθρόλευκους, ώστε να εξελιχθεί ως παράγοντας του ποδοσφαίρου και του επιχειρείν στο ποδόσφαιρο. Θα διδαχθεί τον τρόπο λειτουργίας ομάδων πρωταθλητισμού επιπέδου Champions League, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θα μυηθεί σε θέματα μεταγραφών, σκάουτινγκ και της γενικότερης οργάνωσης μιας επαγγελματικής ομάδας.

Καθίσταται σαφές ότι ένα εξέχων μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μονακό, θα μπορούσε εργαστεί και να κάνει το «διδακτορικό» του σε κάθε ομάδα της Ευρώπης. Κι όμως, ο Λουί Ντουκρουέ αφήνει την ομάδα του πριγκιπάτου, για να διδαχθεί από τον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Να μπει στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου μέσω μίας ελληνικής ομάδας, αλλά και μίας εκ των σημαντικότερων στην Αγγλία. Κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει πως η διοίκηση Μαρινάκη… μάλλον κάτι κάνει καλά στα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ που έχει αναλάβει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικές εξελίξεις στην ιδιαίτερη και πολύ σοβαρή αυτή προσθήκη στο δυναμικό του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, θα υπάρξουν την ερχόμενη εβδομάδα. Με τις πληροφορίες από το Μονακό να αναφέρουν ότι η μετακίνηση του Ντουκρουέ γίνεται με τις… ευλογίες του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Κάτι που δείχνει και την πραγματική αξία της υπόθεσης. Με το… μεταγραφικό σκέλος, δηλαδή τις πολύ καλές σχέσεις που θα αναπτύξει ο Ολυμπιακός με την ομάδα του Πριγκιπάτου, να είναι μόνο ένα από τα κέρδη μιας τέτοιας συνεργασίας. Ανεπαίσθητο μπροστά σε άλλα. Πολύ σημαντικότερα. Και από άποψη κύρους, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την εδραίωση της κυριαρχικής θέσης του Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ