Ολυμπιακός : Για το βιβλίο Γκίνες!

Ολυμπιακός : Για το βιβλίο Γκίνες!

Ένας είναι ο στόχος. Να παίζει ο Ολυμπιακός 22 μήνες σερί. Ενόψει φυσικά του επόμενου πρωταθλήματος.

Και ρομπότ να ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού, θα χρειαζόντουσαν σέρβις! Με την τραγική – αλλά και αναμενόμενη απόφαση, αφού ο κόσμος το είχε τούμπανο – ο προγραμματισμός των πρωταθλητών για την επόμενη σεζόν πάει στράφι. Αυτός νομίζω ότι είναι και ο μεγάλος στόχος…

Τί ακριβώς μπορεί να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του; Πότε να δώσουν άδεια στους παίκτες, πότε να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη νέα σεζόν; Οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν με τίποτα και κάλλιστα η επόμενη σεζόν, μπορεί να τιναχθεί στον αέρα.

Η ΕΠΟ λοιπόν αποφάσισε (;) ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει στα τέλη Αυγούστου. Ας ξεπεράσουμε, ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί με νέα ρόστερ, με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Και το αφήνουμε στην άκρη γιατί ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος στα δύσκολα και δεν… μασάει από αντιπάλους.

Οι Πειραιώτες στις 6 Αυγούστου αντιμετωπίζουν στην Αγγλία την Γουλβς. Στο χειρότερο για όλους μας σενάριο, δηλαδή στον αποκλεισμό, η ομάδα θα επιστρέψει στην βάση της την επομένη και οι παίκτες θα φύγουν σε άδεια. Ξεκούραση 10 ημερών, μετά από έναν χρόνο στην… τσίτα, δεν υπάρχει. Τουλάχιστον, δύο εβδομάδες θέλουν οι παίκτες για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Πράγμα που σημαίνει ότι η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις 20 με 21 Αυγούστου.

Ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου, δηλαδή μέσα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, Σαν να είναι φιλικό! Προσθέστε και τις Εθνικές ομάδες, αφού υπάρχουν προγραμματισμένα παιχνίδια στις αρχές Σεπτεμβρίου. Δηλαδή αν η ΕΠΟ επιμείνει σε αυτή την παράλογη απόφαση, μπορεί ο τελικός να διεξαχθεί και χωρίς διεθνείς… Ότι θέλουν κάνουν, οπότε μπορεί να το δούμε και αυτό.

Πάμε τώρα στο ευχάριστο σενάριο για όλους μας. Ο Ολυμπιακός μας κάνει περήφανους και πετά στο καναβάτσο την Γουλβς. Εκεί αρχίζουν τα ωραία στην ΕΠΟ. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ολυμπιακός θα έχει παιχνίδι και στις 11 Αυγούστου, για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί τί θα κάνει η ΕΠΟ; Θα επιμείνει για τον τελικό στα τέλη του ίδιου μήνα; Καλά δεν αναφέρομαι καν στο να γίνει το όνειρο όλων των Ολυμπιακών πραγματικότητα και να φτάσει η ομάδα στον τελικό. Αυτός είναι προγραμματισμένος για τις 21 Αυγούστου, οπότε μετά από εννιά μέρες θα πρέπει οι Πειραιώτες να αντιμετωπίσουν και την ΑΕΚ για το Κύπελλο, της περασμένης σεζόν. Απίστευτο και όμως Ελληνικό, γιατί οι παίκτες θα πρέπει να μπουν στη νέα σεζόν, χωρίς ούτε μία μέρα άδεια!

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπετ Χούμπελ, στην επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και ξεκαθάρισε ότι οι δυο ομοσπονδίες «υποστηρίζουν και συστήνουν σθεναρά την ολοκλήρωση όλων των εθνικών διοργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κυπέλλου Ελλάδας, προ της ολοκλήρωσης της τρέχουσας περιόδου και πριν από την 3η Αυγούστου». Αλλά για να τα λέμε, όλα και που τα λέει ο Χούμπελ, μήπως θα αλλάξει η ΕΠΟ απόφαση;

Ο Ολυμπιακός καλά θα κάνει και θα κάνει, να προασπιστεί τα συμφέροντα του, γιατί το μόνο θετικό (…) από την όλη ιστορία, είναι οι Πειραιώτες να βρίσκονται σε αγωνιστική δράση, 22 σερί μήνες και να μπουν στο βιβλίο Γκίνες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ