Αν βρει ρυθμό, θα γίνει της… Άρσεναλ στο «Μολινό» !

Αν βρει ρυθμό, θα γίνει της… Άρσεναλ στο «Μολινό» !

Στην έδρα της Γουλβς θα χρειαστεί να έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση στο παιχνίδι του και για τα ενενήντα, μπορεί και τα εκατόν είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Στον βαθμό που θα το πετύχει, όλα (ξανα)γίνονται…

Είναι αντικειμενικό το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να παίξει κόντρα στην Γουλβς χωρίς να έχει κανονικό παιχνίδι στα πόδια του για περίπου τρεις εβδομάδες. Πρόβλημα που του δημιούργησαν οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντί να βρεθεί λύση ώστε να διευκολυνθεί η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στις διοργανώσεις της Ευρώπης «βρέθηκε» τρόπος για να του δημιουργηθούν προβλήματα. Λογικά πράγματα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από διακρίσεις τα τελευταία χρόνια δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν έρθει μια ακόμα. Το γεγονός Από μόνο του μοιάζει σχιζοφρενικό. Το θέμα δεν ήταν ποτέ πως μια ομάδα θα διευκολυνθεί. Το θέμα ήταν αφού εμείς δεν μπορούμε να πάμε μακριά ας κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πάει κι ο άλλος. 

Μέσα στη δίνη αυτής της σχιζοφρένειας ο Ολυμπιακός καλείται σε μια εβδομάδα να αντιμετωπίσει της Γουλβς. Με ένα φιλικό προπόνησης στα πόδια των παικτών του. Με τον Μαρτίνς να ψάχνει τρόπους για να κρατήσει την ομάδα του σε κατάσταση αγωνιστικού ρυθμού. Πολύ δύσκολη δουλειά αν μάλιστα λάβουμε υπόψη την κατάσταση που παρουσίασε ο Ολυμπιακός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Μαρτίνς «μάρσαρε» στις αρχές των αγώνων και κάπως έτσι καθάριζε τα παιχνίδια κάνοντας στη συνέχεια κάτι που έμοιαζε με συντήρηση δυνάμεων. Γράφω πως έμοιαζε με συντήρηση δυνάμεων γιατί δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός συντηρούσε δυνάμεις ή απλά δεν είχε τις δυνάμεις να πάει στον ίδιο ρυθμό για ενενήντα λεπτά. 

Κι αν στο ελληνικό πρωτάθλημα με αυτή την τακτική ή αυτή την εικόνα δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω, είναι σίγουρο πως στο «Μολινό» η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Θα χρειαστεί να έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση στο παιχνίδι του και για τα ενενήντα, μπορεί και τα εκατόν είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Ολοι ξέρουμε πως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι για μια ομάδα που έχει σταματήσει να δίνει επίσημα παιχνίδια. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος γιατί υπάρχει και η άλλη.

Η αγωνιστική αποχή θα δώσει τη δυνατότητα στον Χασάν να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει . Στον Ομάρ να ξεπεράσει τελείως τον επιπόλαιο τραυματισμό του. Στον Τσιμίκα να απαλλαγεί από τα κατάλοιπα του δικού του τραυματισμού που τον ανάγκαζαν να περιορίσει τις κούρσες του Από αριστερά. Στον Γκιγιέρμε να γεμίσει πλήρως τις μπαταρίες το. Όλα αυτά συνυπολογίζονται ασφαλώς αλλά το πρόβλημα του αγωνιστικού ρυθμού παραμένει. Αν ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να βρει λύση και για αυτό τότε οι ερυθρόλευκοι έχουν σοβαρές ελπίδες να επιφυλάξουν στους «Λύκους» την συμπεριφορά που επιφύλαξαν στην Αρσεναλ… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ