Ολυμπιακός – Γουλβς: Για την τέλεια απόδραση…

Ολυμπιακός – Γουλβς: Για την τέλεια απόδραση…

Ο Πέδρο Μαρτίνς το λέει. Και το πιστεύει. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Αγγλία για να αποκλείσει τη Γουλβς. Και δεν σκοπεύει να μείνει στα «μεγάλα λόγια».

Αναπόφευκτα ο αντίπαλος των ημερών. Η απίστευτη ζέστη. Αυτονόητη και η σκέψη: Πώς θα διαμορφώνονταν τα δεδομένα αν ο Ολυμπιακός είχε το προνόμιο της ρεβάνς με τη Γουλβς στο Φάληρο; Στον Αύγουστο που την τελευταία διετία έλιωσε σαν το κερί στο Καραϊσκάκη, την Μπέρνλι, την Μπασάκσεχιρ και την Κράσνονταρ.
Την Πέμπτη το βράδυ στο «Μολινό» θα έχει 18ο-19ο c. Στην πραγματικότητα όμως και εκεί θα… καίει ο τόπος. Η φλόγα της πρόκρισης. Και για τους δύο.

Και αν για τον Ολυμπιακό η παρουσία στο Final 8 είναι μια ιστορική πρόκληση; Για τους Άγγλους του Νούνο είναι ανάγκη. Από τη στιγμή που η Αρσεναλ σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας, η Γουλβς έχασε την παρουσία της στα κύπελλα Ευρώπης και για τη σεζόν 2020-21.  Οι «Λύκοι» θα πρέπει να σηκώσουν το Europa League για να δείξουν διαβατήρια σε αεροδρόμιο ως το καλοκαίρι του ’21.

Είναι η Γουλβς ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το Europa League; Αδιαμφισβήτητα. Ο Ιούλης της χάλασε τον έλεγχο. Τρεις ήττες και μια ισοπαλία σε έξι ματς. Μόλις 7 βαθμοί από τους 18. Έτσι έχασε την 6η θέση από την Τότεναμ, σε ισοβαθμία. Η ομάδα του Νούνο διεκδικούσε εισιτήριο Champions League μέχρι πρότινος. Με απίστευτη συνέπεια στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Θα το είχε πάρει αν δεν υπήρχε VAR σύμφωνα με τους Times καθώς η «τεχνολογία» της κόστισε 9 βαθμούς (!). Τελικά έμεινε στο 7 του ranking. Εκεί που στάθηκε και πέρσι, με δύο βαθμούς λιγότερους στην τελική συγκομιδή της. Η Άρσεναλ που ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Φλεβάρη, έμεινε στο 8.

Η ομάδα του Νούνο τα καταφέρνει στην Αγγλία, δίνοντας τη μπάλα στον αντίπαλο. Είναι μια κλασική εκδοχή συνόλου που χτυπά στο transition. Με πολύ υψηλούς «αθλητικούς» δείκτες. Με έναν αδιαπραγμάτευτο ρεαλισμό στη φιλοσοφία της. Η πέμπτη καλύτερη άμυνα της Premier League. Αυτό το προφίλ εμφάνισε και στο Φάληρο, τον Μάρτη. Και εκεί τα «αν» ήταν μαζεμένα για τον Ολυμπιακό. Αν το Καραϊσκάκη ήταν γεμάτο σε μια κλασική ευρωπαϊκή βραδιά. Αν ο Σεμέδο δεν αποβάλλονταν από το 28΄αφήνωντας τους Πειραιώτες με παίκτη λιγότερο ενάμιση ημίχρονο. Αν η μπάλα δεν κόντραρε τόσο-όσο στο πόδι του Μπουχαλάκη, στη φάση της ισοφάρισης για το τελικό 1-1.

Ο Μαρτίνς τη Γουλβς τη «στρίμωξε» εκείνο το βράδυ. Ακόμη και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Πιστεύει πραγματικά πως μπορεί να κάνει το ίδιο και στο «Μολινό». Εκτιμά πως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο για την «τέλεια απόδραση». Μια απόδραση σχεδόν ιστορικής σημασίας. Για την οποία είναι… απολύτως βέβαιος. Και όταν είναι βέβαιος, σχεδόν πάντα, κάτι ξέρει παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ