To «Jogo Bonito» δεν θα είναι αρκετό

To «Jogo Bonito» δεν θα είναι αρκετό

Ο Ντάνι Πογιάτος πρεσβεύει ένα επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου, αλλά είναι αναγκαίο να ενημερωθεί διεξοδικά για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το άγνωστο κρύβει μυστήριο και γοητεία… Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο, αφού ο οπαδός ανυπομονεί να δει έναν νέο παίκτη ή έναν νέο προπονητή. Στην περίπτωση του Ντάνι Πογιάτος, δεν έχουμε να κάνουμε απλά με το άγνωστο, αλλά με το… μαύρο σκοτάδι. Γιατί και άλλους προπονητές δεν τους ξέραμε πριν έρθουν στην Ελλάδα, όμως μελετούσαμε το βιογραφικό τους, διαβάζαμε για τις δουλειές τους και τα αποτελέσματα τους.

Ωστόσο, ο Πογιάτος είναι ένα φρέσκο πρόσωπο στη χώρα μας, που δεν έχει προϋπηρεσία ως πρώτος προπονητής. Το έργο του στην Ρεάλ Μαδρίτης Κ19 δεν μπορούμε να το κρίνουμε, γιατί δεν σχετίζεται μόνο με τα αποτελέσματα. Αλλά με την προετοιμασία των παικτών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ουσιαστικά, στους «μερένχες» ο Πογιάτος είχε έναν εκπαιδευτικό ρόλο σε μία ποδοσφαιρική διαδικασία εκμάθησης.

Φυσικά, στον Παναθηναϊκό η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Αλίμονο, σαφώς και στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει υψηλή πίεση. Αλλά, τα φυτώρια της «Βασίλισσας» έχουν άλλο σκοπό και όχι τον στυγνό πρωταθλητισμό. Όπως αυτός στον οποίο ο Πογιάτος πρέπει να ανταποκριθεί στην Αθήνα. Σε μία χρονιά που ο Παναθηναϊκός θα έχει αισθητά ανεβασμένο μπάτζετ και πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη διετία.

Εκ πεποιθήσεως, ο Ντάνι Πογιάτος πρεσβεύει ένα επιθετικό στυλ. Αυτό δίδαξε στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό θα προσπαθήσει να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό. Σε μία συνέχεια του τρόπου παιχνιδιού με κατοχή και κυκλοφορία, που παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, αλλά με τις αναγκαίες προσαρμογές στη φιλοσοφία του Ισπανού.

Σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πρέπει να παρέμβουν και να εξηγήσουν στον Πογιάτος τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος. Το «Jogo bonito» είναι όμορφο, αλλά συχνά στην Ελλάδα δεν αποδίδει. Λόγω του «κατσενάτσιο» των αντιπάλων, των κακών αγωνιστικών χώρων, της ανοχής των διαιτητών στα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει πιο σκληρός. Πιο δυναμικός. Πιο ανθεκτικός στο physical game. Πρέπει να μάθει να αντέχει στο ξύλο και να παίρνει νίκες με την επιβολή στις μονομαχίες και όχι μόνο με το ωραίο θέαμα. Και είναι σημαντικό ο Πογιάτος να το αντιληφθεί εγκαίρως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ