Γουλβς – Ολυμπιακός : Αυτή η νύχτα μένει;

Γουλβς – Ολυμπιακός : Αυτή η νύχτα μένει;

Ο Ολυμπιακός δεν προσέρχεται στην αναμέτρηση ως Δαυίδ και δεν έχει για οπλισμό μια σφεντόνα. Εχει μια καλοδουλεμένη ομάδα με αυστηρή προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, πειθαρχία και ταλέντο. Εχει και μια ακόρεστη δίψα για διάκριση που ξεκινά από τον διοικητικό ηγέτη της και φτάνει μέχρι και τους παίκτες που θα βρεθούν εκτός δεκαοχτάδας.

Στην πολυκύμαντη ιστορία του ο Ολυμπιακός έχει ζήσει κάμποσα απογεύματα και βράδια με ισχυρούς συμβολισμούς και διακυβεύματα. Δεν του έχει ξανατύχει να παίζει το μήνα Αύγουστο με στόχο να περάσει στους οχτώ μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ο τελικός της οποίας θα έπρεπε να έχει γίνει από τον περασμένο Μάιο.

Τα πράγματα ήρθαν για όλους αλλιώς και οι παίκτες του δεν κάνουν διακοπές όπως οι συνάδελφοί τους των άλλων ελληνικών ομάδων. Ούτε έχουν αρχίσει προετοιμασία για την επόμενη χρονιά όπως κάνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Συνεχίζουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους και απόψε το βράδυ δίνουν μια σπουδαία μάχη κόντρα στην Γουλβς. Κι η αλήθεια είναι πως δεν τη δίνουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Τη δίνουν με το χάντικαπ από το 1-1 του πρώτου αγώνα. Τη δίνουν χωρίς τον Σεμέδο που αποβλήθηκε και τον Σα που τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν τη μεγάλη ρεβάνς. Τη δίνουν αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που έχασε κάθε άλλο δρόμο για να ξαναβγεί στην Ευρώπη και της έχει μείνει μόνο αυτός.  Όλα αυτά φαντάζουν και είναι μεγάλα εμπόδια. Κι η ψυχρή αποτίμησή της οδηγεί στο συμπέρασμα πως το φαβορί δεν φορά ερυθρόλευκα.

Δεν σημαίνει όμως ότι το βράδυ στο «Μολινό» θα αναμετρηθούν ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν αναλογίες με τους βιβλικούς ήρωες. Ο Ολυμπιακός δεν προσέρχεται στην αναμέτρηση ως Δαυίδ και δεν έχει για οπλισμό μια σφεντόνα. Εχει μια καλοδουλεμένη ομάδα με αυστηρή προσήλωση στο πλάνο του προπονητή, πειθαρχία και ταλέντο.

Μπορεί να μην έχει ρυθμό και φυσικές δυνάμεις σαν κι αυτές που είχε πριν τη διακοπή. Μπορεί αλλά δεν είναι και σίγουρο. Εχει σχέδιο για το πώς θα φτάσει στην επιτυχία, έχει και εφεδρείες στον πάγκο της για να τις ρίξει στη μάχη και να αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Εχει και μια ακόρεστη δίψα για διάκριση που ξεκινά από τον διοικητικό ηγέτης της και φτάνει μέχρι και τους παίκτες που θα βρεθούν εκτός δεκαοχτάδας. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη ούτε καν για τη μορφή που θα έχει το παιχνίδι.

Το σίγουρο είναι ότι στο «Μολινό» δεν θα εμφανιστεί κάποιος φτωχός συγγενής που θα πάει να κλέψει αποτέλεσμα και πρόκριση. Θα εμφανιστεί μια ομάδα με πίστη στις δυνατότητες της και ποιότητα. Μια ομάδα που έχει ταξιδέψει πάρα πολλές φορές στην Αγγλία και δεν την τρομάζει πια κανένας αγγλικός προορισμός. Κανένας. Για όλους αυτού τους λόγους μπορεί να μην μένει απλά μια νύχτα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ