Ολυμπιακός : Νύχτα που σε καθυστερεί, αλλά δεν σε αποπροσανατολίζει

Ολυμπιακός : Νύχτα που σε καθυστερεί, αλλά δεν σε αποπροσανατολίζει

Η τύχη έκλεισε το μάτι στη Γουλβς. Το ίδιο και μια παρέα διαιτητών από την Πολωνία. Ο Θόδωρος σίγουρα θα έχει να το λέει…

Τότεναμ, Γουλβς και Άρσεναλ στο 6-7-8 της φετινής Premier League. Στο 7 και η Μπέρνλι που εμφανίστηκε τον Αύγουστο του ΄18 στο διάβα της ομάδας του Μαρτίνς. Αποτέλεσμα: 2 προκρίσεις στις 4, με 11-12 γκολ και τους Ερυθρόλευκους να κάνουν τρία καταπληκτικά παιχνίδια στο Νησί: Ίσως τα καλύτερα που έκανε ποτέ ελληνική ομάδα σε εκείνα τα μέρη.

Το 6-7-8 της Premier League είναι κανονική ελίτ. Το δείγμα του Ολυμπιακού ασφαλές μέσα στη διετία. Το συμπέρασμα εύκολο: Μια ομάδα που μεγαλώνει. Η ίδια που τα τελευταία δέκα χρόνια βρέθηκε οκτώ φορές στα «νοκ άουτ» του Φλεβάρη.

Όταν είσαι εκεί με αυτή τη συνέπεια, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα έρθει και το παραπάνω.

Χθες βράδυ ήταν όλα ανάποδα. Οι απουσίες του Σα και του Σεμέδο, ο τραυματισμός του Μπα που έστειλε τον Αφρικανό στο χορτάρι με… ένα πόδι. Όλα τα χτυπήματα στον αμυντικό άξονα, εκεί όπου ξεκινά το παιχνίδι για την ομάδα του Μαρτίνς. Η κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα λεπτά ήταν ενδεικτική του προβλήματος. Τα φτηνά λάθη στη πάσα, οι κακές αποστάσεις μέσα στις γραμμές, η ανασφάλεια όταν ο Γκιγιέρμε και ο Μπουχαλάκης έπρεπε να παίξουν με πλάτη, το ανόητο πέναλτι του Αλέν που εκμαίευσε ο σπεσιαλίστας Ποντένσε.

Τέτοια ματς, με τέτοια εκκίνηση οι ελληνικές ομάδες τα χάνουν πριν οι φανέλες ιδρώσουν: 2-0, 3-0 από το ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός όμως όχι απλά το έφερε στα ίσα του, αλλά άξιζε να το νικήσει: 16 τελικές, mvp ο αειθαλής Ρουί Πατρίσιο, παίκτες της Γουλβς να ξαπλώνουν στο χορτάρι για να κλέψουν το… ρολόι, μπάλες κρυμμένες πίσω από τους πάγκους λες και το όμορφο «Μολινό» είναι σε κάποιο χωριό της Αρκαδίας.

Αυτό το δείγμα δεν είναι να σε στεναχωρεί, είναι για να καμαρώνεις. Τέτοια αποτελέσματα σε καθυστερούν, αλλά δεν σε αποπροσανατολίζουν.

Από το 64΄και έπειτα οι Πειραιώτες έπαιξαν ένα κλασικό 4-4-2 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Γκιγιέρμε. Η επιλογή του Μαρτίνς ήταν βγαλμένη από το playbook της Super League: Να χάνεις με 1-0 στη Λαμία, τη Ξάνθη. Την ίδια στιγμή στο απέναντι πάγκο ο Νούνο φούσκωνε και ξεφούσκωνε, ζητώντας από την ομάδα του να πάρει και άλλα βήματα πίσω.

Η Γουλβς δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί ως «μικρή» ομάδα με τον σκοπό να αγιάζει τα μέσα. Σήμερα ετοιμάζει βαλίτσες για την Γερμανία. Απέναντι σε καλύτερους με περισσότερα ρίσκα, μπορεί να πάει τη βαλίτσα πιο μακριά από όσο θα νόμιζε κανείς. Η Σεβίλλη, η Γιουνάιτεντ έχουν άλλα κυβικά, απολαμβάνουν άλλο σεβασμό.

Χθες βράδυ όμως ξέρει πως η τύχη της έκλεισε το μάτι. Το ίδιο και μια παρέα διαιτητών από την Πολωνία.

Ο Μαρτσίνιακ που σαν πρώτος πήρε τη… δόξα. Αλλά και κάποιος Γκιλ που έκοβε και έραβε μπρος τις οθόνες του VAR. Κανονικοί απατεώνες αν αναλογιστεί κανείς το πως και πότε χρησιμοποίησαν την τεχνολογία, αλλά και τι επέτρεψαν να συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Μια ολοκληρωμένη αλλοίωση αποτελέσματος.

Ποιος ξέρει άραγε τι να σκέφτεται ο Θόδωρος, ο μεγαλόσχημος έλληνας της UEFA που θα έχει να το λέει πως επί των ημερών του οι ελληνικές ομάδες απολαμβάνουν προνόμια… ειδικής περιποίησης στα κύπελλα Ευρώπης.

Αλλά τι να περιμένεις από τον Θόδωρο, έπειτα από όσα συμβαίνουν τρία χρόνια εντός των συνόρων. Εδώ που οι συνομοσπονδίες ήρθαν να φέρουν πίσω τις Κυριακές μας. Και να μην ήξερε κάποιος, έμαθε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ