Καλή και ευπρόσδεκτη η «προσφορά» της Λιόν, αλλά…

Καλή και ευπρόσδεκτη η «προσφορά» της Λιόν, αλλά…

Εδώ μίλησαν τα γεγονότα. Μίλησαν και (μας) είπαν πως η ομάδα του Μαρτίνς δικαιούται να παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Nαι, δεν είναι το ποιο πιθανό να πάρει η Λιόν το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασε ολόκληρη Γιουβέντους ωστόσο και δικαιούται να έχει προσδοκίες. Με την είσοδό της στα προημιτελικά φαίνεται να κάνει ένα πολύ καλό δώρο στον Ολυμπιακό μικραίνοντας τον δρόμο που έχει να διανύσει για να ξαναβρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημειώνω γιατί ένας είναι ο δρόμος σε αυτή τη φάση. Η συμμετοχή στους Ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Δεν υποτιμώ την εξασφάλιση της συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά να ξέρουμε για τι μιλάμε. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό των υψηλών φιλοδοξιών που γεννήθηκαν από όσα είχαμε φέτος κατά την ευρωπαϊκή του πορεία. Το «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» έχει αυτό το νόημα. Κάθε φορά να μπαίνει ο υψηλότερος στόχος. Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός έχει στόχο τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ. Καλή η προσφορά της Λιόν αλλά στον Πειραιά δεν θα τρέξουν τα… σάλια κανενός επειδή ήρθε ακόμα πιο κοντά η εξασφάλιση της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι ερυθρόλευκοι όταν ξεκινά μια νέα αγωνιστική χρονιά βάζουν τους πιο ψηλούς στόχους και δεν έχουν πρόβλημα να κρίνονται από το κατά πόσο τους επιτυγχάνουν. Η αυξημένη απαιτητικότητα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που στηρίζεται στο θυμικό και την μεταφυσική αισιοδοξία του μέσου οπαδού. Εδώ μίλησαν τα γεγονότα. Μίλησαν και (μας) είπαν πως η ομάδα του Μαρτίνς δικαιούται να παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι φετινές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δεν πρέπει να μείνουν χωρίς συνέχεια. Θα πρέπει να αυξήσουν την απαιτητικότητα προς όλους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα, κάνοντας μια εντυπωσιακή πορεία . Παίρνοντας παραμάζωμα όσους βρήκε μπροστά του. Ετσι ξεκίνησε η περσινή χρονιά, να μην το ξεχνάμε. Η καταπόνηση ήταν μεγάλη φέτος, μέχρι σημείου εξαντλήσεως.

Είναι σημαντικό να συντομεύει ο δρόμος και να μην σπαταλούνται δυνάμεις πριν -μέσα από την προετοιμασία- προλάβουν να αποθηκευτούν. Ακόμα και οι παίκτες που θα έρθουν δεν θα έχουν προλάβει να εγκλιματιστούν. Από εκεί και πέρα όμως μόνο μια ομάδα που βάζει τον πήχη ψηλά έχει ελπίδες να πετύχει αυτή τη χρονιά περισσότερα από όσα πέτυχε την προηγούμενη. Μακάρι φέτος η τύχη που σχεδόν ποτέ δεν συμμάχησε μαζί του να μην του γυρίσει την πλάτη. Κι οι διαιτητές να μην τον στήσουν στα εννέα μέτρα όπως έγινε φέτος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ