Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Ο Ολυμπιακός αποτελεί διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λίγα λόγια και για το… Λάτσι - Κουκέσι.

Είναι απορίας άξιον, πώς οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, στην τεράστια μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα, βάζουν πάντα το «ναι μεν, αλλά» και συνάμα θεωρούν τους «ερυθρόλευκους», υπεύθυνους για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου στην 18η θέση!

Δεν λέμε όλοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν την σκληρή για αυτούς, πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει και όσοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, το κάνουν για τους δικούς τους γνωστούς λόγους. Πού για να γράψουν καλό λόγο για τους Πειραιώτες πρέπει να βρούμε μήνα που δεν έχει Σάββατο!

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεπέρασε τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Όχι ότι η Ίντερ είναι ομαδούλα της σειράς, αλλά δεν είναι η πρωταθλήτρια Κόσμου, Ευρώπης και Αγγλίας, όπως η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» συγκαταλέγονται στα τοπ κλαμπ και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πούλησε σε αυτούς Έλληνα παίκτη, είναι σπουδαία υπόθεση και τα οφέλη που θα έχει η ομάδα μελλοντικά, είναι τεράστια.

Πρώτα απ’ όλα, η διοίκηση μπορεί να συνομιλήσει απευθείας με τους ιθύνοντες την Λίβερπουλ. Και αφού μπορεί να συμβεί αυτό, το ίδιο θα γίνει και με άλλα κλαμπ. Οι πόρτες που άνοιξαν οι διοικούντες, είναι τεράστιες και μπορούν να ψωνίσουν εύκολα παίκτη από τις τοπ ομάδες. Είναι δεδομένο, ότι οι Άγγλοι της Λίβερπουλ, αν αποφασίσουν να δώσουν κάποιον παίκτη τους δανεικό, ή αν θέλουν να τον πουλήσουν, θα επικοινωνήσουν με τους Περαιώτες.

Μόνο εύκολο δεν είναι η Λίβερπουλ να παρακολουθεί παίκτη ελληνικής ομάδας και να προχωρά σε επίσημη πρόταση απόκτησής του. Ο Θρύλος έχει ανέβει επίπεδο (το γράψαμε στο προηγούμενο blog) και οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, περνούν από μικροσκόπιο τους παίκτες του. Τις πωλήσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια τις έχετε διαβάσει αναλυτικά, τόσο στο 10.gr, όσο και σε άλλες ιστοσελίδες.

Η μετακίνηση του Τσιμίκα είναι ασύλληπτη και το όνομα των πρωταθλητών, ακούστηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Τεράστια υπόθεση. Όταν ο Ολυμπιακός πλησιάσει έναν ποδοσφαιριστή, αυτός θα γνωρίζει ότι μπορεί να εξελιχθεί και αν δουλέψει και το αξίζει, όχι μόνο δεν θα χαθεί, αλλά μπορεί να φτάσει και στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κοινώς, θα πει πιο εύκολα το «ναι», γιατί ξέρει πια την δυναμική των πρωταθλητών.

Ας δούμε μαζί και την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πραγματικά μου προκαλεί τεράστια εντύπωση, που κάποιοι θεωρούν καλή την εξέλιξη, να παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο πρωταθλητής να χρειάζεται… μισό πρωτάθλημα στα προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι περισσότερες ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές, θα είναι μικρής δυναμικότητας και θα προέρχονται από τα φημισμένα πρωταθλήματα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Ρουμανίας, του Αζερμπαϊτζάν! Γιατί αν δεν έχεις παρακολουθήσει στη ζωή σου το Λάτσι – Κουκέσι, δεν γνωρίζεις τίποτα από ποδόσφαιρο!

Είναι τεράστιο πισωγύρισμα η 18η θέση και αυτό θα φανεί στο μέλλον. Ακόμα και για αυτούς που… πανηγυρίζουν τώρα και βλέπουν με καλό μάτι τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το σίγουρο είναι, ότι όσο και να προσπαθούν, μόνο ο Ολυμπιακός δεν ευθύνεται για την βαθμολογική συγκομιδή της χώρας μας. Ακόμα και στα χρόνια που υπήρχε η κατάρα των διπλών, ο Ολυμπιακός έμενε εκτός με εννέα βαθμούς, ενώ υπήρχε και χρονιά με 10! Το αν είναι επιτυχημένη η ομάδα στην Ευρώπη, ας αφήσουν να το κρίνουν οι διοικούντες και κυρίως οι φίλοι του. Κι όπως έχω γράψει πρόσφατα, εδώ στο 10.gr, οι φίλοι των Πειραιωτών, θα ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο. Ό,τι και να κάνουν οι αντίπαλοι τους.

Για τους απέναντι, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ