Παναθηναϊκός : Ο Πογιάτος, το ρόστερ και οι υψηλές – πλέον – απαιτήσεις

Παναθηναϊκός : Ο Πογιάτος, το ρόστερ και οι υψηλές – πλέον – απαιτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κινήσεις που το περασμένο καλοκαίρι δε θα μπορούσε με το... πορτοφόλι σφραγισμένο. Και ο Ντάνι Πογιάτος οφείλει να τις εκμεταλλευτεί.

Ο Φακούντο Σάντσες αναμένεται στη χώρα μας μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να τεθεί στη διάθεση του Πογιάτος, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο κενό που υπήρχε στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Εκείνο του δεξιού μπακ, που οι «πράσινοι» δεν είχαν ούτε έναν! Και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το υλικό που έχει να διαχειριστεί ο νέος προπονητής.

Ο Ισπανός βλέπει ένα ρόστερ που σε σχέση με πέρσι θα έχει πολλές διαφορές στον τομέα της ποιότητας. Ο Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ, ο Καρλίτος, ο Σάντσες, ο προσαρμοσμένος Αγιούμπ, ο Βέλεθ ως τρίτη πιθανότατα λύση στο κέντρο της άμυνας (θα είναι «εγκληματικό» αν σπάσει το δίδυμο Σένκεφελντ – Πούγγουρα), είναι παίκτες που δίνουν τη δυνατότητα στον πρώην προπονητή των ακαδημιών της Ρεάλ να φτιάξει κάτι ωραίο. Και σίγουρα κάτι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως στο ποδόσφαιρο τα λεφτά μπορεί να φέρουν την ευτυχία. Ο Αλαφούζος αποφάσισε να ανοίξει περισσότερο το πορτοφόλι του και να δώσει στο δίδυμο Ρόκα – Πογιάτος περισσότερα εχέγγυα από το Νταμπίζας – Δώνης. Ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να ανεβάσει τις προσφορές του και μέσω αυτού του τρόπου έφερε Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Καρλίτος. Με μπάτζετ 2019 ούτε που θα το σκέφτονταν.

Πλέον το βάρος πέφτει στον Ισπανό προπονητή. Εκείνος θα κληθεί να φτιάξει ένα σύνολο που θα δημιουργήσει φιλοδοξίες στον κόσμο. Και αφού θα έχει στα χέρια του ολοκληρωμένο το ρόστερ, αφού ακόμα υπάρχουν… χτυπητά κενά. Όπως του μέσου που θα παίξει δίπλα στον Κουρμπέλη (είναι απαραίτητο να αποκτηθεί παίκτης, αλλιώς θα χαθεί όλη η ισορροπία) και ενός αριστερού μπακ. Αν αποκτηθεί, αφού δεν αποκλείεται να μείνει με Χατζηθεοδωρίδη – Ζαγαρίτη, κάτι επίσης παρακινδυνευμένο.

Ο Πογιάτος θα κριθεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα απ’ ότι κρίθηκε ο Δώνης. Απλούστατα διότι δεν έχει να διαχειριστεί μια ομάδα με νέα παιδιά, άπειρα, που έκαναν βουτιά στα βαθιά. Πιθανότατα η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού να ξεπερνάει σε μέσο όρο ηλικίας τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της Λίγκας. Γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις από τον Ισπανό, παρά το γεγονός πως κι εκείνος θα δουλέψει για πρώτη φορά με παίκτες πιο έμπειρους.

Αν ο Πογιάτος τα καταφέρει θα είναι και μια επιτυχία του Τσάβι Ρόκα, διότι εκείνος τον επέλεξε κι εκείνος αποφάσισε να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη στρατηγική.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη σεζόν 2020-21 από καλύτερη θέση συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ