ΑΕΚ : Σίγουρη λύση ο Ινσούα

ΑΕΚ : Σίγουρη λύση ο Ινσούα

Γιατί ο Αργεντινός είναι η ιδανική και πιο… σίγουρη επιλογή της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Εμάνουελ Ινσούα ήταν μια περίπτωση που προέκυψε για την ΑΕΚ εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια, πολύ πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που φάνηκε πως ο Αργεντινός άσος δεν έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό και επιθυμεί να αποχωρήσει, η υπόθεση δεν άφησε αδιάφορη την Ένωση.

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν μια πρώτη, διερευνητική κρούση προς τον 29χρονο άσο τον Μάιο. Τότε, οι απαιτήσεις που προέβαλλε ο ποδοσφαιριστής κρίθηκαν…. εξωπραγματικές και η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι. Όχι όμως για πολύ.

Η περίπτωση του Ινσούα δεν σταμάτησε να απασχολεί από εκείνο το σημείο και μετά. Έστω και διακριτικά. Στην ΑΕΚ ήταν ενήμεροι για τις συζητήσεις του παίκτη με άλλες ομάδες και το ότι δεν είχε προκύψει κάτι ουσιαστικό για το μέλλον του. Όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, επανήλθαν και κάνοντας τους κατάλληλους χειρισμούς, τον έντυσαν στα κιτρινόμαυρα.

Η κίνηση της ΑΕΚ να αποσύρει το ενδιαφέρον της όταν ο παίκτης καθυστερούσε να δώσει μια απάντηση, αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Αργεντινός αντιλήφθηκε πως οι χειρισμοί του αδερφού και ατζέντη του ενδεχομένως του στερούσαν την καλύτερη προοπτική που παρουσιάστηκε για εκείνον.

Έτσι, το πήρε πάνω του, επικοινώνησε ο ίδιος με την ΑΕΚ και μέσα σε μια μέρα, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει. Η προσθήκη του Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας εκτιμώ πως είναι η ιδανική για την Ένωση. Πρόκειται για μια επιλογή που δείχνει σίγουρη και που πιστεύω πως θα βγει, για μια σειρά από λόγους.

Ο πρώτος και σημαντικότερος έχει να κάνει με την γνώση του Ινσούα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός γνωρίζει άριστα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους αντιπάλους και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Είναι δηλαδή μια έτοιμη και σίγουρη λύση, που στην ΑΕΚ έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν.

Ένα σημαντικό προτέρημα του Ινσούα σε σχέση με άλλους παίκτες που απασχόλησαν για τη θέση του αριστερού μπακ, είναι πως τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά συμπληρώνουν ιδανικά εκείνα του Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος είναι ένας επιθετικός μπακ που διακρίνεται στη δημιουργία, ενώ ο Αργεντινός είναι γνωστός για τις ανασταλτικές του ικανότητες, το νεύρο του και το πάθος.

Στα συν της περίπτωσης Ινσούα είναι βεβαίως και το γεγονός πως ο 29χρονος άσος μπορεί να δώσει περισσότερες επιλογές στον Καρέρα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία και σαν κεντρικός αμυντικός, ειδικά ως αριστερό στόπερ σε σύστημα με τριάδα πίσω.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η συγκεκριμένη τακτική βρίσκεται στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού και δεδομένα θα την δούμε και του χρόνου. Η παρουσία του Ινσούα δίνει στον Καρέρα τη δυνατότητα να εφαρμόσει ιδανικά αυτόν τον σχηματισμό, έχοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας έναν παίκτη που θα μπορεί να βγάλει με σιγουριά την μπάλα από τα μετόπισθεν, δίνοντας στην ομάδα το απαραίτητο πλάτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ