Ολυμπιακός : Ποιον θα διώξει ο Καρσελά;

Ολυμπιακός : Ποιον θα διώξει ο Καρσελά;

Η «δεύτερη ανάγνωση» της (αιφνιδιαστικής) απόφασης του Γκαρθία!

Τι να κρύβει άραγε η κίνηση του Όσκαρ Γκαρθία με την επαναφορά του Μεχντί Καρσελά στην πρώτη ομάδα;

Με την πρώτη ανάγνωση ο Καταλανός τεχνικός ίσως να θέλει να αυξήσει τον ανταγωνισμό στις πτέρυγες, καθώς προφανώς και οι Σεμπά-Πάρντο κινούνται σε χαμηλές στροφές.  Ο νέος προπονητής είναι λογικό να επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσο γίνεται πιο γρήγορα και για να ετοιμάσει την ομάδα του, ώστε να παίζει όπως αυτός θέλει, αλλά και για να εκμεταλλευτεί τη μεταγραφική περίοδο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Συνεπώς η «δεύτερη ευκαιρία» του Καρσελά μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή για αλλαγή ονομάτων στις δύο λίστες (αφίξεις-αναχωρήσεις) καθώς είναι σαφές ότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος κι αυτό ισχύει πλέον μόνον για τους παίκτες. Αν υποθέσουμε ότι ο Γκαρθία είχε καλή άποψη για τον Μαροκινό από τις εμφανίσεις του στην Ισπανία, τότε θα προχωρούσε αμέσως στη συγκεκριμένη ενέργεια, πλην όμως είδε πρώτα τους υπόλοιπους και μετά πήρε την απόφασή του.

Έπειτα οι Σεμπά και Πάρντο καταλαμβάνουν θέσεις ξένων και μπορεί να υπάρχει η πρόβλεψη ότι θα προκύψει μία κενή από τη διαγραφόμενη ως βέβαιη αποχώρηση του Εμάνουελ Εμενίκε, αλλά επί του παρόντος ο Νιγηριανός παραμένει στο Ρέντη, έστω κι αν προπονείται μόνος του…

Και σε ότι αφορά την τακτική, ο Γκαρθία μας δείχνει ότι ναι μεν πιστεύει το πλάνο με τους «εσωτερικούς μέσους», όπως το εφάρμοσε στο ματς με την Λαμία με τους Μιραλάς και Μάριν (ο Γερμανός θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ξάνθη, καθώς έχει δηλωθεί για να εκτίσει ποινή), όμως δεν εγκαταλείπει και το σχέδιο με τους ακραίους.

Το χρησιμοποίησε και το βράδυ της Δευτέρας, προς τη δύση της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη, με την είσοδο πρώτα του Πάρντο και μετά του Σεμπά, όμως στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει ταχύτητα, από τη στιγμή που είχε το υπέρ του 2-0 και δεν υπήρχε η αντοχή για να πιέζει ψηλά, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη ώρα του αγώνα.

Το ψάχνει ο Γκαρθία κι αυτό είναι απολύτως λογικό. Ο ίδιος πιστεύει ότι σύντομα θα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα και μπορεί να στηρίζει την αισιοδοξία του στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες επιχειρούν επανεκκίνηση, αφού ακόμη και οι βασικοί θα πρέπει να παρουσιάσουν ότι το καλύτερο, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους.

Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους αγώνες για να πάρουμε στην απάντηση στην απορία για το ποιόν μπορεί να διώξει ο Καρσελά. Και πριν να τελειώσουν οι σελίδες από το ημερολόγιο του Γενάρη….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ