Ακόμα και μισός, ο Ολυμπιακός (τους) φοβίζει…

Ακόμα και μισός, ο Ολυμπιακός (τους) φοβίζει…

Η ΕΠΟ από την πλευρά της έκανε όσα αρμοδίως της υποδείχτηκαν. Προφανώς δεν κρίνονται αρκετά για να αλλάξουν την αίσθηση ότι και μισός, ο Ολυμπιακός υπερέχει αγωνιστικά...

Λαγούς από το καπέλο. Τέτοιους πρέπει να βγάλει ο Πέδρο Μαρτίνς στο τελικό του κυπελλου κόντρα στην ΑΕΚ. Εκεί που οι ερυθρόλευκοι θα πάνε με εντελώς πειραματική αμυντική γραμμή. Εξω ο τρυαματίας Σα, έξω ο Τσιμίκας που πουλήθηκε, ο Ομάρ που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ο Γκασπάρ που δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του και ο Σεμέδο που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Οπως και να το… στριφογυρίσει ο κόουτς δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα παρά μόνο με εφευρέσεις. Κι όχι ότι δεν είναι εφευρετικός αλλά τώρα θα χρειαστεί να ξεπράσει ακόμα και τον Κύρο Γρανάζη.

Εδώ υπάρχουν δυο θέματα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά. Αλλο θέμα είναι οι απίστευτες παλινωδίες της ΕΠΟ που είχαν αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε αυτόν τον τραγέλαφο κι άλλο η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου από τον Ολυμπιακό. Για την ΕΠΟ και την αντιμετώπιση του παράλογου θα ασχοληθεί η διοίκηση. Για τον τελικό, από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι μπουν στο γήπεδο, θα ασχοληθει και ήδη ασχολείται ο προπονητής με τους παίκτες του. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπαίνει στο γήπεδο, διεκδικεί τη νίκη και τον τίτλο. Εστω και χωρίς αμυντικούς. Με τον Τοροσίδη που το σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει αριστερό μπακ και τον Ραντζέλοβιτς ή τον Μπρούνο δεξί μπακ. Αναφέρονται συγκεκριμένα γιατί έτσι μαθαίνουμε πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει την ειδική κατάσταση ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι ερυθρόλευκοι είναι πρωτόγνωρη. Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει μια αγωνιστική χρονιά ενώ έχει ήδη αρχίσει η επόμενη. Να αγνοήσει τις υποδείξεις της ΟΥΕΦΑ και εν πολλοίς να απαξιώσει τον δεύτερο σε αξία ποδοσφασιρικό θεσμό της χώρας. Κι αφού έβαλε την παλιά αγωνιστική χρονιά μέσα στην καινούρια πήρε την απόφαση οι ομάδες να παίξουν με ό,τι τους έχει απομείνει από τα περσινά ρόστερ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται ο περίγελως της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Τα αυτιά των παραγόντων της δεν ιδρώνουν. Αλλωστε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναπαραγωγή τους. Το ρεζιλίκι θεωρούν πως δεν πέφτει πάνω τους γιατί κανείς δεν τους γνωρίζει πέρα από τον μικρόκοσμό τους και ακνένας δεν θα τους ζητήσει το λόγο.

Για τις ομάδες δεν είναι έτσι. Ειδικά για τον Ολυμπιακό που θα ήθελε να επισφραγήσει την ανωτερότητά του με ένα ακόμα τίτλο κάνοντας το νταμπλ. Δέκα μέρες πριν από τον τελικό οι ερυθρόλευκοι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο να καταγγείλουν την ΕΠΟ για την συμπεριφορά και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της. Από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της ΑΕΚ ήδη καλλιεργείται κλίμα. Να μην παίξει ο Ολυμπιακός αν δεν του αρέσει, είναι το κεντρικό νόημα. Κάτι ξέρουν όσοι διακινούν αυτές τις απόψεις. Εκείνο που ξέρουν είναι ότι ακόμα και χωρίς κανονική άμυνα, οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί. Η ΕΠΟ από την πλευρά της έκανε όσα αρμοδίως της υποδείχτηκαν. Προφανώς δεν κρίνονται αρκετά για να αλλάξουν την αίσθηση ότι και μισός, ο Ολυμπιακός υπερέχει αγωνιστικά….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ