Το μεγαλύτερο «στοίχημα» της ΑΕΚ η αντικατάσταση του Μάνταλου

Το μεγαλύτερο «στοίχημα» της ΑΕΚ η αντικατάσταση του Μάνταλου

Η ενδεχόμενη πώληση του αρχηγού, ο καθοριστικός ρόλος του στην ομάδα και οι δυσκολίες στο να αντικατασταθεί επάξια, με μια μεταγραφή.

Η Αλ Νασρ δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση του Πέτρου Μάνταλου, παρά τις δύο αρνητικές απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα από την ΑΕΚ. Η ομάδα από τα ΗΑΕ προσέγγισε πριν λίγο καιρό την ΑΕΚ και κατέθεσε δύο προτάσεις για την αγορά του αρχηγού της. Αρχικά οι Άραβες προσέφεραν στην Ένωση ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ λίγες μέρες μετά η πρότασή τους ανέβηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση της ΑΕΚ ήταν αρνητική, όμως φαίνεται πως το όλο θέμα δεν θα μείνει εκεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αλ Νασρ είναι έτοιμη να επιστρέψει με νέα, βελτιωμένη πρόταση, προκειμένου να πείσει την Ένωση αλλά και τον Μάνταλο! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο παίκτης είναι ενήμερος για τις ετήσιες απολαβές που είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν οι Άραβες και αυτές περιλαμβάνουν περίπου τα διπλά χρήματα, από όσα λαμβάνει τώρα στην ΑΕΚ!

Ο Δικέφαλος έχει ξεκαθαρίσει πως θα μπορούσε να συζητήσει την πώληση οποιουδήποτε παίκτη, στην κατάλληλη τιμή. Από αυτό δεν εξαιρείται φυσικά ο Μάνταλος. Σε περίπτωση που η πρόταση της Αλ Νασρ είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα μπει σε σκέψεις. Ενώ προφανώς κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον παίκτη.

Η αλήθεια είναι πως ο Μάνταλος θα επιθυμούσε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ για να αγωνιστεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η Αραβία δεν θα ήταν από τις πρώτες επιλογές του, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης αναμφίβολα αποτελούν έναν παράγοντα που δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα.

Το θέμα του Μάνταλου και της Αλ Νασρ φαίνεται πως έχει… ζουμί. Στην ΑΕΚ είναι ενήμεροι πως σύντομα θα έχουν στα χέρια τους τη νέα βελτιωμένη προσφορά της ομάδας για τον αρχηγό της ομάδας και όταν συμβεί αυτό, θα την αξιολογήσουν.

Το ζητούμενο είναι βεβαίως το πώς θα συνεχιστεί η ζωή για την ΑΕΚ, στην περίπτωση που ο Μάνταλος αποχωρήσει. Μιλάμε άλλωστε για τον πλέον καθοριστικό ποδοσφαιριστή για την Ένωση, τον αρχηγό της και ρυθμιστή της αγωνιστικής της εικόνας.

Ο Μάνταλος πέρα από τις αγωνιστικές του αρετές, είναι μια προσωπικότητα ηγετική. Ένας παίκτης που δίνει άλλον «αέρα» στα αποδυτήρια του Δικεφάλου και που έχει συνδεθεί με όλες τις επιτυχίες της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Εκείνος σήκωσε το κύπελλο του 2016, το πρωτάθλημα του 2018, ηγήθηκε της ομάδας που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αντικατάστασή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Στο σενάριο πώλησης του Μάνταλου, η προσθήκη που θα γίνει για την αντικατάστασή του θα πρέπει να είναι από το υψηλότερο ράφι. Η ΑΕΚ δεν θα κληθεί να αποκτήσει απλά έναν μέσο που θα μπει στα παπούτσια του αρχηγού, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που θα ηγηθεί.

Ο Μάνταλος, παρά τις όποιες κριτικές έχει ακούσει κατά καιρούς, είναι ένας ποδοσφαιριστής που καθορίζει το αγωνιστικό στιλ της ΑΕΚ. Εκείνος που οργανώνει το παιχνίδι της, δημιουργεί, σκοράρει, την κουβαλάει στα δύσκολα. Και όλο αυτό το «πακέτο» θα πρέπει να αποτελέσει τον μεταγραφικό… μπούσουλα της ΑΕΚ, στην περίπτωση που κληθεί να τον αντικαταστήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ