Ο Σαβιέρ τα έχει όλα και συμφέρει

Ο Σαβιέρ τα έχει όλα και συμφέρει

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ποτέ δεν αποτέλεσε κάτι το εξαιρετικό στην καριέρα του. Όμως, στον Παναθηναϊκό ίσως να μπορέσει να δώσει κάτι σημαντικό και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Είναι νόμος στο ποδόσφαιρο ότι θα ξεπεταχτεί ένας πρωταγωνιστής από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως αντίστοιχα, κάποιος που αποκτήθηκε με υψηλές προσδοκίες, δεν θα τις δικαιώσει. Αλλά, αυτές οι διαπιστώσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια προς το τέλος της σεζόν, όταν θα υπάρχει επαρκές δείγμα παιχνιδιών.

Σίγουρα όχι στην καλοκαιρινή προετοιμασία, η οποία κρύβει… παγίδες. Ανεξαρτήτως ομάδας, τα καλοκαίρια έχουμε δει πολλά. «Μάγους» που το χειμώνα εξαφανίστηκαν και δεν προσέφεραν το παραμικρό. Για αυτό είναι συνετό να διατηρούμε χαμηλούς τόνους και να μην αποθεώνουμε ή να δηλώνουμε βέβαιοι για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος… πετάει στα φιλικά.

Από την άλλη, μπορούμε να σχολιάσουμε αυτά που βλέπουμε. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ευχάριστη έκπληξη των δύο πρώτων φιλικών είναι ο Αντόνιο Σαβιέρ. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ήρθε για να συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά δείχνει ότι έχει την ποιότητα να βοηθήσει.

Δεν φαίνεται κάτι το εξαιρετικό ο Πορτογάλος εξτρέμ. Το μαρτυράει και το βιογραφικό του, αφού ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει κινηθεί στις μικρομεσαίες ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Όμως, ο Σαβιέρ μας συστήνεται ως ένας σοβαρός παίκτης, ο οποίος θα προσφέρει αξιοπιστία και σιγουριά.

Δύσκολα θα κερδίσει πολλά πρωτοσέλιδα ή πηχυαίους τίτλους ο Σαβιέρ. Σίγουρα θα κερδίσει την προσοχή και τα «μπράβο» του προπονητή του, όπως στο φιλικό με τον ΟΦΗ. Διότι ο Πογιάτος επιβράβευσε περισσότερο από κάθε άλλον τον Σαβιέρ. Εκτέλεσε όλες τις εντολές του, ήταν άψογος τακτικά και υπηρετεί κατά γράμμα του ποδόσφαιρο του Ισπανού κόουτς.

Έκανε και το κάτι παραπάνω ο Σαβιέρ, με μία ωραία φαλτσαριστή σέντρα στη φάση του γκολ του Μακέντα. Πέρασε και άλλες τέτοιες μπαλιές ο αριστεροπόδαρος άσος, αλλά δεν τις αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του. Δεν προορίζεται για βασικός, αλλά εάν συνεχίσει σε αυτό το τέμπο, δεν θα είναι εύκολο για τον Πογιάτος να τον αφήσει στον πάγκο.

Κυρίως, ο Σαβιέρ δικαιώνει την ατάκα του Τσάβι Ρόκα στην ερώτηση γιατί επέλεξε έναν παίκτη με μέτρια καριέρα. Ο Καταλανός απάντησε ότι ο Σαβιέρ θα πιέσει αγωνιστικά τον Αϊτόρ και τον Χατζηγιοβάνη, οι οποίοι θα πρέπει να αποδίδουν στο μάξιμουμ για να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ