Ολο τον χρόνο έχει Απόκριες

Ολο τον χρόνο έχει Απόκριες

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή τη στολή κυνηγού που φοράει ο Πάνος Καμμένος, κάνει την εξής επαναστατική πρόταση: Να κυκλοφορούν όλοι οι Υπουργοί με τα ρούχα της δουλειάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ. Κανονικά τα Σάββατα ο Καίσαρης έχει ρεπό. Αυτούς όμως δεν τους  προλαβαίνεις με τίποτα. Και ειδικότερα τον αεικίνητο Πάνο Καμμένο. Των Θεοφανίων ήτανε τη Παρασκευή, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο κι ο ακάματος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πετάχτηκε μέχρι το Άγιον Όρος. Τι τα έχουνε δηλαδή τα στρατιωτικά ελικόπτερα; Να κάθονται; Όπως κάποιος όταν είναι εύκαιρος, καβαλάει το αμάξι και πάει μια βόλτα για να πιει καφέ, ο Πάνος ανεβαίνει στο Απάτσι. Και με την ανάλογη περιβολή βέβαια. Με στρατιωτικό αμπέχονο, όταν επ’ ευκαιρία, παρακολούθησε τα εγκαίνια του λιμενοβραχίονα Καρουλίων. Αυτό που η ταπεινότητά μου, περιγράφει σαν στολή  κυνηγού.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ. Όλο το χρόνο, για τον ανυπέρβλητο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, έχει Απόκριες. Φοράει τη στολή κυνηγού, αρματώνεται  και περιφέρεται ανά την επικράτεια. Και γιατί μόνο ο Πάνος και ουχί, απαξάπαντες οι συνάδελφοί του; Ιδού λοιπόν, πεδίον  δόξης λαμπρόν και για τους υπόλοιπους Υπουργούς:

-Ο Βασιλειάδης, που είναι επί  του Αθλητισμού, στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής   να φορέσει γαλανόλευκη φόρμα πάνω-κάτω , μπουφάν με το εθνόσημο και να πάει  στο ξενοδοχείο, που αποσύρεται η ομάδα. Όχι, για εθιμοτυπική  επίσκεψη μισής ώρας. Να μείνει εκεί και να διανυκτερεύσει  σαν μέλος της αποστολής. Κι όταν πηγαίνει στην ομάδα Πόλο, με μπουρνούζι και σκουφάκι.

-Ο Υπουργός Υγείας, να φοράει μπλούζα ιατρού και τσόκαρα χειρουργείου. Μία  φορά το μήνα, να πηγαίνει σε ένα Νοσοκομείο και να κάνει εφημερία. Όλη τη νύχτα , μαζί με τους γιατρούς, στους θαλάμους των ασθενών.

-Ο της Παιδείας και Θρησκευμάτων, να φοράει μπλε ποδιά με άσπρο γιακά και να κάθεται στα θρανία .Σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο, εναλλάξ . Μία  φορά το χρόνο, πενθήμερη εκδρομή μαζί με τους μαθητές. Όταν  πηγαίνει στην εκκλησία  να αλλάζει και να φοράει ράσα. Όπως  κι όταν θα διανυκτερεύει σε μοναστήρια.

-Ο Υπουργός Εργασίας, με φόρμα και κράνος, με στουπιά και κατσαβίδια στις τσέπες, να τρέχει στα εργοστάσια κοντά  στους  ανθρώπους του μόχθου.

-Ο της Αγροτικής Ανάπτυξης, να κυκλοφορεί, μόνο με τρακτέρ.

-Ο Υπουργός Ναυτιλίας, με μπλε στολή και κασκέτο σαν του μπάρμπα Γιάννη τον Λάτση.

-Ο της Δικαιοσύνης, να πηγαίνει στα δικαστήρια με τήβεννο και γουνάκια.

-Ο Υπουργός Τουρισμού, με  στολή γκρουμ για να δείχνει το καλό παράδειγμα. Τα καλοκαίρια με βερμούδα και ψάθινο καπέλο να κάνει επιθεώρηση στο Nammos.

ΕΤΣΙ πάει. Αφού δεν είναι γελοίο κι είναι  πρέπον και σωστό, να επεκταθεί σε ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο. Απαξάπαντες  οι Υπουργοί, να κυκλοφορούν με τα ρούχα της δουλειάς. Όπως πάει ο Καμμένος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας με  στολή κυνηγού, έτσι να πηγαίνει ο Βασιλειάδης στο Αθλητισμού με φόρμα  της Εθνικής, έτσι να εμφανίζονται, ανάλογα με το αντικείμενό τους, όλοι οι Υπουργοί. Αυτό επιβάλλει άλλωστε  η ισονομία. Αν έχει όλο το χρόνο Απόκριες για τον Καμμένο,  πρέπει να έχει για όλους.

Στη μουσική επιλογή, Gary Moore & Albert King-Stormy Monday.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ