Όταν τα μυαλό είναι αλλού…

Όταν τα μυαλό είναι αλλού…

Καλή τύχη στον Γκιγιέρμε, αλλά το.. ζουμί βρίσκεται στον αντικαταστάτη του.

Φαινόταν εδώ και καιρό. Αν είχατε διαβάσει τα ρεπορτάζ, εδώ στο 10.gr, θα είχατε καταλάβει ότι το μυαλό του Γκιγιέρμε ήταν αλλού και σκεφτόταν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καμία διοίκηση στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν γίνεται να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή, χωρίς την θέλησή του και αφού έχει αρνηθεί πρόταση ανανέωσης.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου μέσου, έληγε τον επόμενο χρόνο και δεν είχε καμία πρόθεση για ανανέωση. Οπότε οι δρόμοι ήταν δύο. Ο πρώτος να κρατήσει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη που να μην είχε όρεξη να παίξει στην ομάδα και επιπλέον να τον χάσει ελεύθερο και ο δεύτερος να αποδεχθεί την πρόταση και να έχει περισσότερα χρήματα για την δημιουργία του ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πολύ σωστά έκανε και αποδέχθηκε την πρόταση που ήρθε, καθώς θα βάλει στα ταμεία του κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, για παίκτη που το συμβόλαιό του έληγε σε έναν χρόνο.

Για παράδειγμα, η ΑΕΚ αποδέχθηκε πρόταση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μάνταλο (έστω και αν η μεταγραφή χάλασε), του οποίου το συμβόλαιο έληγε σε δύο χρόνια…

Σκεφτείτε και τον παίκτη. Ο Γκιγιέρμε θα παίρνει τρία εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ποσό που ο Ολυμπιακός δεν θέλει να διαθέσει για κάποιον ποδοσφαιριστή.

Στην βραδινή εκπομπή επικοινωνίας την Τετάρτη το βράδυ, μου έλεγε φίλος του Ολυμπιακού, ότι η ομάδα αν θα διπλασίαζε τα χρήματα στον παίκτη θα τον κρατούσε.  Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι ούτε ο διπλασιασμός στις απολαβές του Βραζιλιάνου θα ήταν αρκετές για να τον κρατήσουν. Ο παίκτης είχε ετοιμάσει τις βαλίτσες και σε αυτές τις περιπτώσεις τα χέρια σου είναι δεμένα.

Παρελθόν λοιπόν ο Γκιγιέρμε και ο Ολυμπιακός ψάχνει (εάν δεν έχει ήδη βρει) τον αντικαταστάτη του. Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και με αρκετές λύσεις, στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου που θα δώσουν την μάχη για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.  Και εκεί είναι το ζουμί.

Στον παίκτη, που θα έρθει για να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής.

Γιατί το λέω ξανά, τα σημαντικά παιχνίδια είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι ο τελικός ανέκδοτο. Προς Θεού, δεν λέω ότι δεν θα χαρώ εάν η ομάδα πάρει τη κούπα, αλλά για ένα τρόπαιο δεν θα ρίσκαρα ποτέ όλη τη χρονιά. Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν την Κυριακή το βράδυ με στόχο τη νίκη, έστω και αν οι απουσίες είναι πολλές και σημαντικές. Με τελευταία του Γκιγιέρμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ