Ο Ντάνι Πογιάτος να μην πάθει… Γιώργο Δώνη

Ο Ντάνι Πογιάτος να μην πάθει… Γιώργο Δώνη

Η δουλειά του Γιώργου Δώνη το καλοκαίρι του 2019 έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα στο Τριφύλλι... Ο Ντάνι Πογιάτος δεν το ξέρει, αλλά θα ήταν χρήσιμο να το μάθει!

Πριν γράψουμε για το σήμερα, ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν… Ας ταξιδέψουμε 13 μήνες πίσω στον χρόνο. Τον Ιούλιο του 2019. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία και πανηγύρισε δύο μεγάλες νίκες στα φιλικά: 3-0 τη Φέγενορντ και 2-1 τον Άγιαξ.

Αυτά τα δύο αποτελέσματα είχαν διαμορφώσει ένα κλίμα ευφορίας και είχαν λειτουργήσει ως παραμορφωτικός φακός. Όλοι πίστεψαν ότι ο Παναθηναϊκός είχε βελτιωθεί περισσότερο απ’ όσο είχε στα αλήθεια και καλλιεργήθηκαν υψηλότερες προσδοκίες απ’ ότι έπρεπε.

Όμως, ως συνήθως, η πραγματικότητα δεν συγχωρεί και επέβαλλε την τάξη. Ισοπαλία 1-1 με τη Λαμία στην πρεμιέρα, βαριά ήττα 1-3 από τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ τη δεύτερη αγωνιστική και διασυρμός με 4-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στο τρίτο ματς του πρωταθλήματος. Η προσγείωση ήταν απότομη και κλυδώνισε τον Παναθηναϊκό.

Ήταν τόσο μεγάλη η πλάνη που προκάλεσαν εκείνα τα δύο φιλικά παιχνίδια, που ξεγέλασαν ακόμα και τον Γιώργο Δώνη. Τον άνθρωπο ο οποίος δούλευε κάθε μέρα με τους παίκτες του και ήξερε τις δυνατότητες τους καλύτερα από τον καθένα. Ο ίδιος ο Δώνης είχε παραδεχτεί στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πως ίσως να υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του δημιουργήματος του…

Για αυτό, ο Δώνης αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το αγωνιστικό πλάνο του. Άφησε στην άκρη το φιλόδοξο 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς χαφ, ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό σχήμα από τους μέσους και δούλεψε με πιο ρεαλιστικά σχήματα που ανταποκρίνονταν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Για να επανέρθουμε στο σήμερα, είναι σημαντικό ο Ντάνι Πογιάτος να μην πάθει… Γιώργο Δώνη. Οι συνθήκες με τις οποίες δουλεύει είναι διαφορετικές. Ο Ισπανός υπολογίζει σε πιο ποιοτικούς παίκτες, θα έχει και άλλη ενίσχυση, αλλά και πάλι… Ίσως το στυλ που αρέσει στον Πογιάτος να μην ταιριάζει στο ρόστερ του. Τουλάχιστον, αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι με τη Λαμία.

Εξυπακούεται ότι τα αντεπιχειρήματα είναι υπαρκτά και έχουν βάση. Οι απουσίες, η κόπωση από την προετοιμασία, η έλλειψη συνοχής. Και άλλα, που σίγουρα θα ευσταθούν. Άλλωστε, αυτός ο οποίος ξέρει είναι ο Πογιάτος. Αυτός πληρώνεται για να καθοδηγεί τον Παναθηναϊκό, αυτός θα πιστωθεί την επιτυχία, αυτός θα χρεωθεί την αποτυχία.

Απλώς, είναι σημαντικό ο Πογιάτος να έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλο πράγμα το «θέλω» και άλλο το «μπορώ». Ίσως ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να παίξει τόσο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, σε τόσο ψηλά μέτρα στο γήπεδο. Αλλά, αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο Ισπανός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ