Δεν υπάρχει λογική…

Δεν υπάρχει λογική…

Στην πρώτη αναβολή η ΕΠΟ χρειάστηκε μια εβδομάδα για να συνεδριάσει, ενώ τώρα προχώρησε με fast track διαδικασίες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απεφάνθη. Τελικός στις 12 του μηνός, έστω και αν οι ομάδες της Superleague, είχαν εντελώς διαφορετική γνώμη. Φανταστείτε, ότι μέχρι και ο Παναθηναϊκός έβγαλε επιθετική ανακοίνωση κατά της ομοσπονδίας, ενώ για πρώτη φορά εδώ και 40 περίπου μέρες, Ολυμπιακός και ΑΕΚ συμφώνησαν σε κάτι που έχει σχέση με τον περιβόητο και… ιστορικό τελικό.

Τί ήθελαν οι ομάδες; Το λογικό. Να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, να έχουν παιχνίδια ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι στην Ευρώπη και να καθίσουν σε ένα τραπέζι οι εμπλεκόμενοι με τον τελικό (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Cosmote και ΕΠΟ) και να βρουν μια ημερομηνία που να τους ικανοποιεί. Αμ δε, η ΕΠΟ τον χαβά της. Ξαναγυρίσαμε στη Ριζούπολη, προέκυψε και το Πανθεσσαλικό, έτσι για να ξυπνήσουν μνήμες, και φτου και από την αρχή.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και προσωπικά μου προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι το εξής: Όταν η αστυνομία έκρινε τη ακατάλληλη τη Ριζούπολη, η ΕΠΟ αποφάσισε να συνεδριάσει με θέμα την διεξαγωγή του τελικού, μια εβδομάδα μετά την αναβολή. Συν τοις άλλοις, όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε και ζήτησε να γίνει ο τελικός την ίδια μέρα και στο ΟΑΚΑ, οι ιθύνοντες την ΕΠΟ προφασιζόμενοι διαφημιστικά πακέτα είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν προλαβαίνουν, καθώς χρειάζεται χρόνος και νέος διαγωνισμός.

Τώρα που αλλάζει και πάλι γήπεδο, πώς στο διάολο, τα πρόλαβαν όλα; Δεν χρειάζεται νέος διαγωνισμός; Γιατί τώρα, οι αποφάσεις βγαίνουν αμέσως και χωρίς να χρειάζεται να περάσει μια εβδομάδα; Αμέτρητα λογικά ερωτήματα, υπάρχουν σε αυτόν τον τελικό…

Τα όσα έχουν διαδραματιστεί, κούρασαν τον κόσμο και ένας τελικός που θα μπορούσε να μετατραπεί όντως σε γιορτή, έχει καταντήσει αναγκαίο κακό. Στην δική μας περίπτωση, ο Πέδρο Μαρτίνς, κάθε λίγο και λιγάκι, καλείται να αλλάξει το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Κι μάλιστα σε μια περίοδο, που δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ακόμα και μια μέρα είναι σημαντική.

Στις πρώτες 12 μέρες της προετοιμασίας, ο Πορτογάλος δούλεψε για να παρουσιάσει μια ομάδα ικανή για την κούπα, έστω και αν δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο. Προσθέστε και την αλλαγή ρόλων σε Ραντζέλοβιτς και Μασούρα για να καλυφθούν με κάποιο τρόπο τα κενά των Τσιμίκα και Ομάρ, για να καταλάβετε ότι δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη προετοιμασία.

Τώρα ο Πορτογάλος θα δούλευε κανονικά με στόχο την έναρξη του πρωταθλήματος και φυσικά με τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου. Τώρα, ξανά μανά δουλειά για τελικό Κυπέλλου, χωρίς ακόμα να γνωρίζει ποιους παίκτες θα έχει στην διάθεσή του. Γιατί επειδή μπήκαμε στον Σεπτέμβριο, πρέπει να ερωτηθεί ξανά η ΟΥΕΦΑ για το αν οι ομάδες χρησιμοποιήσουν τα περσινά ή φετινά ρόστερ.

Το σημαντικά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, είναι αυτά με την Ομόνοια ή τον Αστέρα. Σε προηγούμενη επικοινωνία μας, εδώ στο 10.gr, είχα τονίσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δουν τον τελικό ως φιλικό προετοιμασίας. Ειδικά τώρα που η κλήρωση θα φέρει πιθανότατα στον δρόμο τους τους Σέρβους, οι οποίοι είναι το φαβορί για την πρόκριση, κόντρα στους Κύπριους, έστω και αν παίζουν εκτός έδρας. Ο Αστέρας λοιπόν, βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική κατάσταση και μάλιστα είναι και σε εξαιρετική φόρμα. Μετρά στο πρωτάθλημα έξι νίκες σε ισάριθμα ματς με συντελεστή τερμάτων 18 υπέρ και 2 κατά! Επίσης, έχει δώσει δύο παιχνίδια στα προκριματικά, οπότε μιλάμε για ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει οκτώ επίσημα ματς στα πόδια της! Και στην Ελλάδα, ασχολούμαστε ακόμα με τον τελικό του Κυπέλλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ