Ξαφνικά η ΟΔΚΕ «αγάπησε» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Ξαφνικά η ΟΔΚΕ «αγάπησε» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Τα καλά και συμφέροντα για την ηγεσία της ΟΔΚΕ, που τρέχει ασθμαίνοντας να κάνει τη Γενική Συνέλευση. Πού ήσασταν τόσο καιρό ρε παιδιά;

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ) είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερη και τρομερή περίπτωση. Κάνει τις εκλογές τώρα, αδιαφορώντας για τις οδηγίες του Υπουργείου Αθλητισμού, λόγω του ότι «δεν είναι αθλητική ομοσπονδία», άρα σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν- δεν τους πιάνει ο νόμος Αυγενάκη, που αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τελευταίο δίμηνο του χρόνου.

Αλήθεια, αφού δεν είναι αθλητική ομοσπονδία, πώς τους… πιάνει η οδηγία Αυγενάκη για τον Covid-19. Δηλαδή, τις… μονές ημέρες ακολουθούν τις οδηγίες του Υφυπουργού Αθλητισμού και τις… ζυγές λειτουργούν εκτός σχεδίου; «Μπιούτιφουλ», που θα έλεγαν κι οι Άγγλοι, αλλά πάμε να προχωρήσουμε τη σκέψη μας.

Στις οδηγίες για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων σωματείων και ομοσπονδιών, που εξέδωσε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εν λόγω Γ.Σ. δέον όπως διενεργείται με τον αριθμό μελών που προβλέπει το καταστατικό. Ανάλογα με τις καταστατικές προβλέψεις, προτείνεται τυχόν συμμετοχές που μπορούν να γίνουν με τηλεδιάσκεψη, να ακολουθούν αυτή την πρακτική». Μόνο που η ΟΔΚΕ δεν έχει καμία καταστατική πρόβλεψη επί του θέματος κι επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα το ρεπορτάζ να μην είναι ακριβές, αναμένω την υφιστάμενη καταστατική πρόβλεψη για να διορθώσω το κείμενο και να ζητήσω συγνώμη.

Πάμε και στον ΣΕΔΚΑ; Εδώ και δύο χρόνια γίνονται Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις κάθε Σεπτέμβριο, ως ορίζει το Καταστατικό; Εγώ λέω ΟΧΙ και περιμένω τη διάψευση για να ζητήσω συγνώμη. Αίφνης αποφασίστηκε διενέργεια «διαδικτυακής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης», λόγω της πανδημίας, για να ικανοποιήσουν την ανάγκη της ΟΔΚΕ για Εκλογές αρχές Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή, για να καταλάβετε όσοι δεν έχετε εντρυφήσει στα της διαιτησίας, αυτό που εδώ και δύο χρόνια (προ Covid-19) δεν έκαναν στον ΣΕΔΚΑ, αποφάσισαν να το κάνουν στην τούρλα του Σάββατου, βρίσκοντας προσχηματικές δικαιολογίες.

Η ΟΔΚΕ λειτουργεί υπό τη σκέπη της ΕΟΚ. Η διοίκηση είναι συμβατή με τα «θέλω» του Γιώργου Βασιλακόπουλου και γι’ αυτό έχει την αμέριστη συμπαράστασή του. Σ’ ένα παράλληλο σύμπαν αυτό δεν θα ήταν κακό, το αντίθετο. Μόνο που αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συνδέσμων – μελών της και κατ’ επέκταση των διαιτητών, ενοχλεί ελάχιστα την ηγεσία της Ομοσπονδίας του μπάσκετ για τα οφειλόμενα, κάνει όλα όσα θα ήθελε ο κ. Βασιλακόπουλος να συμβαίνουν.

Η ΟΔΚΕ κάνει αυτό που θα ήθελε η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ να κάνει. Και το κάνει με τον καλύτερο για τους «ομοσπονδιακούς» τρόπο, άρα δεν προσφέρει την παραμικρή υπηρεσία στο ελληνικό μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ