Ολυμπιακός : Ας πούμε δυο λόγια για τον Πέπε Ροντρίγκες

Ολυμπιακός : Ας πούμε δυο λόγια για τον Πέπε Ροντρίγκες

Ο Γιώργος Χελάκης ακτινογραφεί τον νέο χαφ του Ολυμπιακού και καταλήγει σε πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα…

Ο Πέπε Ροντρίγκες είναι ο παίκτης που ζήτησε ο Μαρτίνς για να καλύψει το κενό που αφήνει ο Γκιγιέρμε.

Μόλις 23 ετών , σχετικά ψηλός (1.83) με πολύ καλό διασκελισμό και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες είτε πρόκειται για τις εναέριες είτε για εκείνες στο χορτάρι. Ο Πέπε δεν είναι παίκτης υψηλών παραστάσεων. Στο πλευρό του Μαρτίνς θα τα μάθει τα γράμματα. Και το πιθανότερο είναι να τα μάθει σωστά όπως τα έμαθαν τόσοι άλλοι. Ο νεαρός χαφ δεν είναι κλασσικό αμυντικό χαφ. Παίζει περισσότερο «οχτάρι». Δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να βρεθεί ανάμεσα στους δυο στόπερ είτε για να προωθήσει την μπάλα είτε για να αμυνθεί.

Το μπόι του και η ευχέρειά του στο ψηλό παιχνίδι του δίνουν τη δυνατότητα να παίξει με άνεση στη θέση αυτή.  Το έχει κάνει άλλωστε και στην Γκιμαράες πολλές φορές. Η άνεσή του στην μεταβίβαση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιού του. Τοποθετεί σωστά το σώμα του για να καλύψει την μπάλα και την προωθεί με όλους του τρόπους. Τη στέλνει πλάγια για να οργανωθεί η επίθεση αλλά ρισκάρει να την περάσει κάθετα για να βγει γρήγορα η ομάδα μπροστά και να βρεθεί συμπαίκτης του σε θέση βολής. Είδα κάμποσα ματς και παρατήρησα τις επιλογές του. Διαβάζει σωστά το παιχνίδι και τοποθετείται έγκαιρα στον χώρο για να αμυνθεί και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

Τις περισσότερες φορές κόβει χωρίς ηρωισμούς που αρέσουν στην εξέδρα και εντυπωσιακά τάκλιν. Προτιμά να είναι … στην ώρα του από το να υπερβάλλει αυτό. Το στοιχείο αυτό δείχνει ωριμότητα και αντίληψη του παιχνιδιού. Για το πόσο κουβαλάει την μπάλα πηγαίνοντας κάθετα δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Οι τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικές όχι μόνο όταν η ομάδα του αμύνεται αλλά και όταν επιτίθεται. Φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να «κόβει» στην αντίπαλη περιοχή ώστε να γίνει επιπλέον επιθετικός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει τον παίκτη καλύτερα από τον καθένα. Ρισκάρω την εκτίμηση ότι επειδή ο Πέπε διαθέτει αντίληψη του παιχνιδιού γρήγορα θα καταλάβει τι ζητεί από αυτόν ο συμπατριώτης προπονητής του και θα τον δούμε πολύ πιο σύντομα στην εντεκάδα του Ολυμπιακού από όσο κάναμε για να δούμε τον Γκιγιέρμε. Είναι σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι βάζουν στη μηχανή τους ένα πολυσύνθετο και ταλαντούχο παίκτη. Αν τα πράγματα είναι όπως τα κατάλαβα, πολύ σύντομα θα μπει κι αυτός στα μπλοκάκια των μάνατζερ. Κυρίως όμως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να αυξήσει την αγωνιστική ισχύ του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ