Τρέξε Θρύλε, τρέξε… (vids)

Τρέξε Θρύλε, τρέξε… (vids)

Οι τρεις… άσοι στα χέρια του Μπαρτζώκα για να μπορέσει η ομάδα των Ερυθρόλευκων να τρέξει στο παρκέ και να πιέσει σε κάθε πλευρά του.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι δουλεύουν καθημερινά για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να προσέχουν κάθε λεπτομέρεια.

Το πλάνο της ομάδας του Πειραιά είναι το εξής απλό. Να πιέσει, να «δαγκώσει» και να τρέξει μέχρι… ασφυξίας σε άμυνα και επίθεση. Όχι να  βιαστεί, αλλά να διαθέτει ταχείς αποφάσεις στο παρκέ για να μπορεί να βρει χώρους για να επιτεθεί και ανοργάνωτο τον αντίπαλό του στην άμυνά του.

Μετά από καιρό οι Πειραιώτες διαθέτουν περιφερειακούς που έχουν στο ρεπορτόριό τους ταχύτητα και διείσδυση.

Ο νέος Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον ερχομό του Κώστα Σλούκα μπορεί να στηρίζεται 100% στις συνθήκες που επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ. Η ταχυδύναμη είναι η αρχή και το τέλος στο άθλημα, με τον Έλληνα γκαρντ εκτός από αυτό να διαθέτει και την σκέψη για να μπορεί να πασάρει την ώρα που χρειάζεται και να γίνεται ωφέλιμος για τους συμπαίκτες του.

Ο Σλούκι είναι από τους αθλητές που ήθελε εξ αρχής ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην ομάδα που… ονειρεύεται. Περιμένει από αυτόν να ηγηθεί στο παρκέ, να τρέξει τους Ερυθρόλευκους, να  τραβήξει το «χειρόφρενο» αν χρειαστεί ακόμα και να εκτελέσει σε καταστάσεις που δεν περιμένει ο αντίπαλός του. Είναι μικρό το δείγμα γραφής, όμως το δεύτερο φιλικό με τον Ηρακλή (αυτή την φορά στο ΣΕΦ, καθώς το πρώτο είχε γίνει στο Μέτσοβο), παρουσίασε πολλά από τα κομμάτια του παιχνιδιού του περιμένουν πως και πως στην ομάδα του Πειραιά.

Και δεν είναι μόνο αυτός. Δεν είχε γραφτεί τυχαία πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ επιθετικά δείχνει πως ταιριάζει ακριβώς σε όσα ζητούν στον Πειραιά από τους περιφερειακούς τους. Πιέζει στην μπάλα, είναι… αίλουρος στο τρανζίσιον και του αρέσει να «ανοίγει» τους διαδρόμους με τα ντράιβ του που είτε κλείνουν με λέι απ ή με εντυπωσιακό κάρφωμα. Αλλάζει τον ρυθμό των επιθέσεων του Ολυμπιακού, μπορεί να εκτελέσει από μέση απόσταση και να είναι επιβλητικός στο ένας εναντίον ενός.

Ο ΜακΚίσικ ήταν ο πιο κεφάτος παίκτης της ομάδας στο… ξεμούδιασμα στο Μέτσοβο έχοντας 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ένα κλέψιμο. Θετικός ήταν και στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ηρακλή, έχοντας 9 πόντους και επίσης ένα ακόμα κλέψιμο.  Η αθλητικότητά του και το γεγονός πως μπορεί να πιέσει στην μπάλα αγωνιζόμενος και ως σούτινγκ γκαρντ, είναι ένα από τα κρυφά χαρτιά του Μπαρτζώκα που αναμένεται να το δούμε στα μέσα της σεζόν.

Κρυφό άσος στο μανίκι του Έλληνα τεχνικού είναι και ο Άαρον Χάρισον. Για πολλούς ένας από τους παίκτες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς από την ομάδα του, καθώς πρόκειται για έναν αθλητή που ανήκει στην ελίτ της Ευρωλίγκας. Αναμενόμενο αυτό το διάστημα να ψάχνει τα πατήματά του καθώς ήταν άλλο το επίπεδο αλλά και ο ρόλος του στην Γαλατά. Στον Ολυμπιακό οι ευθύνες είναι περισσότερες, γνωρίζει πως αγωνίζεται σε μία εκ των ιστορικότερων ομάδων της διοργάνωσης, που έχει πάντα ως στόχο την διάκριση και όχι απλά την συμμετοχή.

Ο Χάρισον μπορεί να δώσει στους Ερυθρόλευκους την γρήγορη απόφαση από την περιφέρεια, το σουτ που μπορεί να προκύψει από την έξτρα πάσα ή ακόμα και την… τρελή εκτέλεση που πολλές φορές κάνει έξαλλο το τεχνικό τιμ για την επιλογή αλλά δίνει πόντους στις ομάδες.

Ένας ταλαντούχος γκαρντ, που τρέχει ικανοποιητικά το γήπεδο ακόμα και ως πλέι μέικερ, όπως δήλωσε προ ημερών στο «10» ο Ερτογκούλ Ερντογάν αναλύοντας τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά του.

Και οι τρεις είναι παίκτες ικανοί να δημιουργήσουν καταστάσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη των επιθέσεων των Ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός έχει «χτιστεί» για να επιτίθεται στα πρώτα δευτερόλεπτα των 24’’ και Σλούκας, ΜακΚίσικ και Χάρισον αποτελούν τους… άσους στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα για να γίνει αυτό πραγματικότητα τη νέα σεζόν.

*Τα βίντεο ανήκουν στο SEBHL

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ