Εμβιλά, Εμβιλά, θα μας πάρεις τα μυαλά!

Εμβιλά, Εμβιλά, θα μας πάρεις τα μυαλά!

Τεράστια προσθήκη ο Γάλλος μέσος και αυτό θα φανεί, λίαν συντόμως.

Μόνο στα ψιλά δεν μπορεί να περάσει η απόκτηση του Εμβιλά, από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για παίκτη από το πάνω ράφι, που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει την ομάδα να πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Έχουμε και λέμε. Βρίσκεται σε αρκετά καλή ηλικία. Στα 30 του χρόνια, μπορεί να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους», τόσο με την εμπειρία του, όσο φυσικά και με την ποιότητά του. Είναι παίκτης, που κάνει κτήμα του την μεσαία γραμμή και επίσης έχει ένα στοιχείο που έλειπε πέρυσι από τον Ολυμπιακό. Διαθέτει εξαιρετική πάσα. Μπορεί να βγάλει την ομάδα στην επίθεση και με διαγώνιες μεγάλες μπαλιές, όσο και με κάθετες. Ειδικά οι τελευταίες, έλειπαν πέρυσι από την ομάδα και τις διαθέτουν παίκτες που χρυσοπληρώνονται…

Ο Εμβιλά προέρχεται από γεμάτη σεζόν, έχει κάνει προετοιμασία με τη Σεντ Ετιέν (οι Γάλλοι ξεκίνησαν νωρίς τη φετινή σεζόν), οπότε χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπει στην ομάδα. Πρόβλημα προσαρμογής δεν πρόκειται να έχει και ο λόγος είναι απλός. Στα αποδυτήρια του Θρύλου, το Γαλλικό στοιχείο, είναι κάτι παραπάνω από έντονο και υπάρχουν αρκετοί παίκτες που θα τον βοηθήσουν στο νέο του ξεκίνημα.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να ψωνίζουν από την Γαλλία και καλά κάνουν. Οι περισσότερες μεταγραφές από την συγκεκριμένη αγορά, έχουν κριθεί επιτυχημένες και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν έπιασαν, όπως ο Γιαταμπαρέ και ο Ντοσεβί. Και σε αυτές, πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρώ ότι η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού είναι καλύτερη από την περσινή. Αποχώρησε ο Γκιγιέρμε, αλλά στη θέση του ήρθε ένας πιο ποιοτικός παίκτης. Επίσης, έχει προστεθεί ο Πέπε, ένας μέσος που πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και θέλει μέσω του Ολυμπιακού, να εκτοξεύσει την καριέρα του. Μαζί με τους Καμαρά και Μπουχαλάκη, η ομάδα διαθέτει πλέον τέσσερις εξαιρετικούς χαφ, ενώ υπάρχει φυσικά και ο Καφού, που για να τα λέμε όλα, είναι παίκτης που δεν τον έχουμε δει καλά, προκειμένου να μπορέσει να πει κάποιος, αν κάνει ή δεν κάνει.

Υ.Γ. Για τους λάτρεις ή τους κολλημένους με το Football Manager, ο Εμβιλά όταν ήταν νεαρός, αποτελούσε διακαή πόθο όλων των παικτών. Ήταν wonder kid, και η αξία του εκτοξευόταν. Αυτό θα συνέβαινε και στην πραγματικότητα, αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν αποφάσιζε να μετακομίσει μικρός στη Ρούμπιν Καζάν, που τον είχε αποκτήσει 15 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρεν! Σίγουρα θα μπορούσε να είχε παίξει σε τοπ ομάδα, αλλά ακολούθησε διαφορετική διαδρομή. Οι 22 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλία, μιλούν πάντως, από μόνες τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ